Listen now for free

Philippians

گاهی در زندگی به موقعیت‌هایی می‌رسیم که هیچ چیز مشخص نیست؛ مثل این است که در میان طوفان گیر افتاده باشیم. این فکر همیشه برای من جذاب بوده: چطور می‌شود در چنین شرایطی آرامش را حفظ کرد، اعتماد داشت و با قدرت ایستاد؟ همین دغدغه باعث شد به یکی از خاص‌ترین نامه‌های عهد جدید برسم: نامه پولس به کلیسای فیلیپیان.

این نامه را پولس زمانی نوشت که در زندان روم بود؛ اما نکته عجیب و الهام‌بخش این است که با وجود سختی‌های زندان، این نامه پر از شادی، قدردانی و امید است. چطور ممکن است کسی که به ناحق زندانی شده و در آستانه اعدام است، از شادی سخن بگوید؟ این چیزی است که در طول بررسی این نامه با هم کشف خواهیم کرد.

برای درک بهتر، به ماجرای آغاز کلیسای فیلیپی نگاهی می‌اندازیم. پولس در سفر بشارتی دوم خود، با هدایت رؤیایی به مقدونیه رفت. در فیلیپی، او زنی به نام لیدیه را ملاقات کرد که به ایمان آورد و همراه خانواده‌اش پایه‌گذار کلیسا شد. اتفاقات در فیلیپی به‌سادگی پیش نرفت؛ پولس به دلیل آزادی یک دختر فالگیر از روح شریر، به زندان افتاد. اما حتی در زندان، او و سیلاس با پرستش خدا، شاهد معجزه‌ای شدند که درهای زندان را گشود و باعث ایمان آوردن زندان‌بان شد.

کلیسای فیلیپی با پولس ارتباطی خاص داشت؛ نه تنها از نظر روحانی بلکه از نظر مالی و روحانی نیز حمایتش می‌کردند. این نامه مثل نامه‌ای صمیمانه از یک میسیونر به کلیسای حامی‌اش است. پولس در این نامه درباره شادی در جفا، اهمیت اعتماد به خدا و اولویت دادن به مسیح صحبت می‌کند.

با وجود کوتاهی این نامه (فقط ۱۰۴ آیه)، بارها و بارها نام مسیح ذکر می‌شود. این نشان می‌دهد که پولس در هر شرایطی، مسیح را در مرکز زندگی‌اش قرار داده بود. این نامه دعوتی است به ما که در هر موقعیتی، شادی را در ایمان خود پیدا کنیم و به اولویت‌های زندگی‌مان نگاه تازه‌ای بیندازیم.

امیدوارم در این سفر معنوی با هم همراه باشیم.

  • Chapter 1 - 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
      • 01 Episode
      • فیلیپیان ـ مقدمه  |  Philippians 1

      نص:

      سلام دوباره به شما

      امیدوارم هر جایی که هستید، خوب باشید.

      مدتی قبل، وقتی نامه غلاطیان را داشتم کار میکردم، باز هم خبری شنیدم از دستگیری مسیحیان تو شهرهای مختلف و وقتی داشتم به شرایطی که تو زندان تحمل میکنن فکر کردم اینکه چه تجربه‌های سختی دارن پشت سر میزارن، اینکه بخاطر ایمانشون، زنداین بشن، یا به حبس‌های طولانی محکوم میشن و یا اینکه در نهایت ایران رو ترک کنن و مهاجرت کنن، فکر من رو خیلی مشغول کرد.

      بخاطر همین داشتم فکر میکردم که چطور ممکنه تو این شرایط که هیچ چیزی مشخص نیست، در آرامش موند و اعتماد کرد و محکم ایساد.

      این فکرها، یکی از مهمترین انگیزه‌های من بود واسه شروع  این برنامه‌ که از نامه فیلیپیان میخواستم استفاده کنم. همونطوری که احتمالاً میدانید، این یکی از شادترین و لطیف‌ترین نامه‌های عهد جدیده که پولس، وقتی تو زندان روم بود، این نامه را می‌نویسه.

      دوست داشتم بیشتر بفهمم که چرا و چطور میشه کسی مثل پولس، با همه معجزاتی که انجام داده بود، مثل یک جنایتکار به زندان بیفته، کتک بخوره و در نهایت اعدام بشه اما دهانش پر شکرگزاری باشه و کلیسا را به شادی و شکرگذاری دعوت کنه.

      واسه همین سراغ این نامه اومدم و قراره تو هفته‌های دیگه، این نامه را بررسی کنیم.

      امیدوارم شما رو هم همراه خودم داشته باشم.

      بزاید قبل از اینکه این نامه را شروع کنیم، به کلیسای فیلیپی نگاه کنیم.

      وقتی کتاب اعمال رسولان بخونیم، میبینیم تو سفر دوم بشارتی، پولس، تو خواب کسی را میبینه که از مکادونیه درخواست کمک میکنه و بخاطر همین موضوع مطمئن میشه که باید به مکادونیه بره. بعد از گذشتن از چند شهر، به مرز مکادونیه که شهر فیلیپی بود میرسه و آنجا با زنی به اسم لیدیه آشنا میشه. بعد از اینکه لیدیه و خانواده‌اش ایمان میارن، مدتی پیش آنها میمونه تا اینکه یک روز، روح شریری را از دختر فالگیری بیرون میکنه که با شورشی که صاحب‌کارهای اون دختر راه میندازن، پولس کتک میخوره و به زندان انداخته میشه ولی همون شب، وقتی با سیلاس تو زندان پرستش می‌کردن، فرشته خدا درهای زندان را باز میکنه و این باعث میشه که زندان‌بان و خانواده‌اش نجات پیدا کنن.

      این خلاصه‌ای بود از اتفاقات تو فیلیپی و کلیسایی که اونجا شروع میشه ولی وقتی با بقیه کلیساهای عهد جدید این کلیسا را مقایسه‌اش میکنیم، می‌بینیم که این کلیسا صمیمی‌ بیشتری با پولس داشت و حتی خدمت اون را حمایت مالی هم میکردن.

      نوشتن نامه‌ای به این صمیمیت، کمی شبیه چیزیه که امروز هم وجود داره بین کلیسایی که میسیونرها را اعزام میکنن و آنها را حمایت میکنن حالا چه با دعا چه با هدایای مالی‌اشون و معمولاً وقتی میسیونرها بعد از چند سال به کلیسایی که آنها را برای خدمت فرستاده بود، برمیگردن، همچین حسی وجود داره که درباره خدمت یا فعالیت‌شون صحبت میکنن همینطور درباره چالش‌ها و ضعف‌هایی که باهاش روبرو بودن و این چیزیه که تو این نامه، میبینیم که پولس از زندانی شدن و اعتمادی که به مسیح داشت صحبت میکنه یا حتی از زندگی گذشته‌اش که جلوی شناختی که از مسیح بدست آورده اصلاً ارزشی نداره.

       همونطوی که قبلاً هم گفتم، احتمالا پولس تو زندان روم این نامه را می‌نویسه، چون مثلاً آیه ۱۳فصل ۱ یا فصل ۴ آیه ۲۲ از  گارد امپراتوری یا خانواده قیصر صحبت میکنه و کتاب اعمال ۲۸:۲۰ میگه که پولس ۲ سال در زندان روم بوده، پس احتمالاً این نامه حدودا سال ۶۱ ـ ۶۲ میلادی نوشته شده باشه.

      چیزهای زیادی هستش که این نامه را خاص میکنه و بنظر من یکی از جالب‌ترین‌هاش اینه که تو شرایطی که پولس تو زندان داشت، باز هم از شادی صحبت میکنه و کلیسا را تو جفایی که تحمل میکرد، تشویق به شاد بودن میکرد.

      و در آخر، با اینکه این نامه کوتاهیه که شاید تو ۲۰ دقیقه بشه خوندش ولی تو همین ۱۰۴ آیه، نزدیک ۵۰ بار اسم عیسی را یا مسیح رو میبره یا به اون اشاره میکنه. این نشان میده که اولویت پولس تو زندگیش چی بود و این میتونه کمکمون  کنه تا به اولویت‌ زندگی خودمون هم نگاه کنیم. اینکه آیا میتونیم تو هر شرایطی، مسیح اولویتمون باشه و بخاطر این شکرگزار و شاد باشیم.

       

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح

      • 02 Episode
      • فیلیپیان ۱: ۱ـ۲  |  Philippians 1 : 1-2

      نص:

      نمیدانم آیا شما در کلیسایی که هستید که با کشیش‌ها یا اسقف‌هایی در ارتباط باشید یا نه، ممکنه شما صدای من رو از ایران بشنوید یا انستان یا خارج از کشور زندگی کنید اما جایی مثل ایران که ایمان مسیحی به معنی واقعی تو جفا هستش، چیز راحتی نیست که نه به کتاب‌ مقدس و نه به کشیشان تحصیل کرده به راحتی دست پیدا کرد و وجود این چیزها خیلی کمک میکنن ما را تا بتونیم تو ایمان مسیحی‌امون رشد کنیم اما این امکانات برای رشد، همه چیز نیست.

      اگه شما به این چیزا دسترسی دارید، خدا رو شکر اما اگه دسترسی ندارید، این به این معنی نیست که شما فرصت رشد کردن تو ایمانتون را ندارید بلکه ایمان و رفتار مسیحی خیلی بزرگتر از داشتن دانش یا منابع مسیحی یا ارتباطات هستش و قبل از هر چیز، یک رشد درونی و شخصی هستش که دانش، فقط میتونه کمک کنه تا این رابطه با شناخت بیشتری و عمیق‌تری پیش بره.

      این چیزیه که مشابهش را تماما تو کلیسای فیلیپی می‌بینیم.

      با وجود کمبودهای مختلف، فیلیپیان که احتمالا بار اول تو سال ۵۲ میلادی بشارت رو شنیده بود، رشد کردن و تبدیل به کلیسا شدند.

      الان که حدود سال ۶۲ میلادی هستش، کلیسای فیلیپی به حدی رشد کرده که نه فقط کشیش‌ها دارن بلکه حتی اسقف‌ها هم تو این کلیسا حضور دارند.

      از نامه فیلیپیان فصل ۱: ۱ الی ۲ را می‌خوانم:


      از طرف پولس و تیموتاؤس، غلامان مسیح عیسی، به همۀ مقدّسین شهر فیلیپی که با عیسای مسیح متّحدند، از جمله سرپرستان و خادمان. فیض و آرامش خدای پدر و عیسای مسیح خداوند با شما باد
      .

      تو ترجمه مژده که ما  از آن استفاده میکنیم، لغت سرپرست و خادم آمده اما تو ترجمه‌های دیگه اسقف و کشیش ترجمه شده اما اگه یادتون باشه پولس برای بشارت همیشه اول کنیسه‌های هر شهر میرفت و بشارت میداد ولی وقتی وارد شهر فیلیپی میشه، برای دیدن ایماندارهای یهودی، روز سبت، کنار رودخانه میره تا اونا را پیدا کنه چون تو فیلیپی کنیسه‌ای وجود نداشت و تو رسوم یهودی، باید حداقل ۱۰ مرد خانواده‌دار وجود داشته باشه که بشه یک کنیسه یهودی را تو شهری تاسیس کرد. پس نه کتاب مقدس را داشتن، نه جایی برای عبادت و نه کسی که تعلیمشون بده.

      این نشان میده که شهر فیلیپی چقدر از لحاظ ایمانی و خداشناسی عقب افتاده بود ولی بعد از گذشت ۱۰ سال، پولس نامه‌ رو براشون مینویسه، به شبانان و اسقفان سلام میرسونه.

      خوب با گذشت ۱۰ سال، چه اتفاقی افتاده که این کلیسای نوپا، دارای خادمینی مثل اسقف‌ها یا کشیش‌ها شده؟

      اگه استاندارهای پولس را تو انتخاب اسقف و کشیش تو نامه‌های شبانی مثل تیموتائوس و تیطس بخونیم، می‌فهمیم که این کلیسا، بدون شک با وجود کمبودهای زیادی که داشتن، رشد کرده و ظاهرا سیستم مالی هم داشتن که ۲ـ۳ مرتبه خدمت پولس را با هدایا حمایت کرده.

      چیزی که بهش ایمان دارم و بارها تجربه‌اش کردم اینه که ایمان و رفتار مسیحی، ربط زیادی به سن ایمان یا دانش نداره بلکه چیزی که باعث رشد شخص میشه، رابطه‌ایه که با مسیح داره.

      چند سال قبل با کسی آشنا شدم که نزدیک ۱۰ سال بعد از من به مسیح ایمان آورد ولی این من بودم که باید از اون یاد میگرفتم چه رفتارش و چه علمش. این همون چیزیه که پولس را طوری تحت تاثیر گذاشته بود که دائما ازش صحبت کنه و دنبال جلال اون باشه نه جلال و خواسته‌های خودش و هیچ چیزی برای اون، مرئی تر و قابل لمس‌تر از اون نباشه. این رو بخواد و زندگی کنه و ازش حرف بزنه که برای شناخت اون همه چیز رو فضله شمردم، میخوام تو همه چیز شبیه اون بشم و حتی تو رنج و مرگ اون.

      این باعث میشه که خود ما، کلیسا یا جماعتمون رشد کنه و خادم بسازه.


      Social Medi
      a:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #کشیش #اسقف # خادم #جفا # کمبود_امکانات #مژده_برای_عصر_جدید #کنیسه # رشد_مسیحی #دستگذاری #تیموتائوس #تیطس #پولس # رشد_مسیحی # شناخت_مسیحی # شاگرد_مسیحی

      • 03 Episode
      • فیلیپیان ۱: ۳ ـ ۱۱  |  Philippians 1 : 3-11

      نص:

      اشتیاق به مشارکت کلیسایی و محبت آگاهانه

       

      احساس شما نسبت به کلیسایی که عضوش هستید یا باهاش مشارکتت میکنید، چیه؟

      آیا به این مشارکت اشتیاق دارید و تشنه این رابطه هستید؟

      آیا وقتی مشارکت‌تان را به یاد میارید، دلتون تنگ میشه یا منتظر این هستید که دوباره با هم مشارکت داشته باشید؟

      ممکنه ججواب دادن به این سوال کمی سخت باشه بخاطر تجربه یا خاطراتی مختلفی که توی کلیسا دارید اما این حسی بود که پولس نسبت به کلیسای فیلیپی داشت و با احساساتش تو این نامه بهشون میگه که چقدر اشتیاق داره برای دیدن و مشارکت کردن با اون‌ها.

      بزارید با آیات ۳ تا ۱۱ فصل ۱ ادامه بدم:

      هروقت كه شما را به ‌یاد می‌آورم خدا را شکر می‌کنم؛ و در تمام دعاهایم نام شما را با شادمانی ذکر می‌کنم و به‌ خاطر همکاری شما در انتشار انجیل كه از اولین روز شنیدن آن تا به حال ادامه دارد، خدا را سپاس می‌گویم. من اطمینان دارم آن خدایی كه در شما کار نیکویی را شروع کرد تا روز مسیح عیسی، آن را به کمال خواهد رسانید. من حقّ دارم كه دربارهٔ شما چنین احساسی داشته باشم، زیرا همیشه در دل من هستید و من چه در زندان و چه به دفاع و پشتیبانی از انجیل مشغول باشم، شما را در فیض خدا با خود شریک می‌دانم. خدا شاهد است كه تا چه اندازه با احساسات گرمی كه مسیح عیسی در من ایجاد کرده است، مشتاق دیدار شما هستم. و دعایم این است كه محبّت شما همراه با آگاهی و کمال دانایی همچنان رشد کند تا همه‌چیز را بیازمایید و عالیترین آنها را انتخاب کنید. آن وقت در روز عظیم مسیح بی‌عیب و بی تقصیر خواهید بود. همچنین دعا می‌کنم كه زندگی شما از ثمرات نیكی مطلق كه به وسیلهٔ عیسی مسیح برای جلال و ستایش خدا به دست می‌آید، سرشار گردد.

      اراده خداونده واسه کلیسا اینه که در رابطه و مشارکت صمیمی و عمیق با هم باشن. اون میخواد که ما به هم اشتیاق داشته باشیم و دلمون برای همدیگه بتپه همانطوری که مسیح گفت که از محبت شما به همدیگه دنیا می‌فهمه که شما شاگردان من هستید.

      ولی محبتی که به کلیسا یا همدیگه قراره داشته باشیم، چه نوع محبتیه و کتاب مقدس از ما چه محبتی میخواد؟

      پولس میگه که این محبت با آگاهی و کمال دانایی رشد کنه.

      آیا کلیسای فیلیپی تو محبتی که داشت، ناقص بود یا کمبود داشت که پولس واسه رشدش دعا میکنه؟

      میدانید که کلیسای فیلیپی یکی از بهترین کلیساهای عهد جدید بوده ولی محبت چیزیه که قراره رشد کنه و فقط با بازگشت مسیح این محبت به کمال میرسه.

      فیلیپیان محبت زیادی به مسیح داشتن و همینطور به پولس ولی با این وضع، باز هم پولس داره دعا میکنه برای افزایش محبت آنها و این مهم نیستش که چقدر محبت در ما وجود داره بلکه این مهمه که ما اجازه بدیم که این محبت در ما دائما رشد کنه و رشد کنه و ما می‌ةونیم بیشتر و بیشتر این محبت را داشته باشیم.

      کلیسای فیلیپی هم با وجود اینکه در محبت کردن پولس یا ایمانداران، خوشنام بوده اما هنوز نیاز داشت که تو این محبت رشد کنه.

      محبت کردن با اگاهی و شناخت درست، مهمه چرا که کلیساهایی هم بودن که این محبت را اشتباه به کار میبردن بدون آگاهی و شناخت درست. نمونه‌اش کلیسای قرنتس هستش که این محبت را به اشتباه درک کرده بود و سازش کاری با گناه را حتی نقطه قوت خودش میدید. این رو تو ۱ قرن ۵: ۱ تا ۷ می‌خونیم که تو رابطه با شخصی که تو گناه جنسی زندگی میکرد و این کلیسا بدون اینکه با اون شخص برخورد کنه و از گناهی که خیلی خطرناکه، اون شخص توبه کنه و برگرده و توبه کنه، حتی با این کارشون که با اون سازش میکردن، داشتن افتخار میکردن و این محبت چیزی نیستش که با آگاهی و شناخت درست باشه.

      چیز دیگه‌ای که محبت آگاهانه کلیسای فیلیپی را نشان میده اینه که پولس را از ابتدای خدمتش حمایت کردن حالا این می‌تونست با حمایت مالی باشه یا اینکه شخصی را فرستادن تا در کنار پولس باشه.

      حتی حمایت‌های مالی ما هم باید از روی آگاهی باشه.

      مثلآً فیلیپی‌ها، بعد از ایمان آوردن و آشنایی با پولس، تصمیم گرفتند که اون را حمایت کنن. برای حمایت مالی، نیاز هستش که ما آگاهانه تصمیم بگیریم.

      آیا کلیسای فیلیپی زمان این رو داشت که بتونه پولس را خوب بشناسه تا بتونه اون را حمایت مالی کنه؟

      آنها فرصت زیادی نداشتند برای شناخت پولس چرا که بخاطر اتفاقاتی که برای پولس تو فیلیپی میفته،، پولس خیلی زود مجبور شد کلیسای فیلیپی را ترک کنه. آیا این شناخت، به اندازه کافی بود که بخوان پولس را حمایت کنن؟

      از لحاظ مدت شناخت، نه ولی از لحاظ روحانی، آره.

      بدون شک شما هم کلیساها، خادمین یا سازمان‌های مختلفی را ممکنه بشناسید و ممکنه روح‌القدس شما را بارها مجاب کرده باشه که بخواد که شما، این سازمان‌ها را حمایت مالی کنید.

      سوالی که اینجا پیش میاد اینه که آیا شما، از صدای روح‌القدس اطاعت می‌کنید یا نه؟!

      دوم: در صورتی که اطاعت کردید، چطور متوجه می‌شید که کدام شخص، کلیسا و سازمانی هست که روح‌القدس میخواد شما آنها را حمایت کنید؟

      همونطوری که کلیسای فیلیپی منتظر نشدن ببینن که آیا خدمت پولس، ثمر میاره یا نه تا اونو حمایت کنن، ما هم اگه روح‌القدس به دلمون میزاره که باید هدیه یا ده‌یک یا چیزی که به دلمون هستش را به خداوند بدیم، این کار را از روی اطاعت و محبتی که روح برامون باز کرده، انجام باید بدیم و نتیجه را به دست خود خداوند بسپاریم.

      اگر روح یا تجربه‌امون بهمون نشان داد که کسی یا سازمانی غیرقابل اعتماده، این میتونه هم صدای همون روح باشه که بخواد حمایت از آنجا را متوقف کنیم.

      شاید همه نتونیم خدمت میسیونری یا تعلیم یا خدمتی که نیاز باشه خودمون را براش وقف کنیم، انجام بدیم اما حمایت کردن خادمین، چه با پول یا هدایا چه با دعاها ، چیزیه که ما رو تو خدمت آنها شریک میکنه.

      این خدمت هم مثل خدمت‌های دیگه هستش که روح‌القدس شخص را آماده میکنه و برای این خدمت می‌خواند و روزی هم نسبت به آن خدمتی که براش خوانده شدیم، قراره پاداش بگیریم.

      بزارید این آخر شما را تشویق کنم که نسبت به صدای روح هشیار باشیم، اگه چنین چیزی را تو دلمون حس کردیم، بهش فکر کنیم و بخوایم که خداوند بهمون نشان بده که چطور با این امانتی که به صورت پول یا اموال بهمون داده، اونو خدمت کنیم. بیاید بزاریم این حساسیت به صدا و خواست روح تو ما باقی بمونه و اونو خاموش نکنیم.

      این خدمت، هدیه و صدقه‌ای نیست که مثل قبل به زور از ما گرفته بشه بلکه چیزیه که با رضایت و شناخت با شکرگزاری تقدیم میشه. عیسی چیزهای زیادی درباره پول گفت، این میتونه چیزی باشه که باهاش بتونیم پادشاهی خداوند را خدمت کنیم یا برای ما دامی باشه که توش بیفتیم.

       

      بیاید به این صدای روح حساس باشیم.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #اشتیاق #کلیسا #مشارکت#اتحاد #مشارکت_کلیسایی #مژده_برای_عصر_جدید #فیلیپی #روح_القدس #رشد_روحانی #پول #اموال #پولس #حمایت_مالی #اطاعت_روح #خدمت #پاداش

      • 04 Episode
      • فیلیپیان ۱: ۱۲ ـ ۱۹  |  Philippians 1 : 12-19

      نص:

      انگیزه درست یا نادرست برای بشارت انجیل

       

      آیا شما هم افرادی را دیدید که تعلیم درستی نداشته باشند اما اصرار داشته باشند به خدمت کردن؟

      کسایی که انگیزه درستی برای بشارت یا خدمت ندارند چی؟

      رفتار و رابطه ما با اونها چطور باید باشه؟

      چیزی که امروز بهش فکر میکردم و قراره در موردش صحبت کنم اینه که چطور میشه با این دیدگاه‌ها برخورد کرد و یا باهاش کنار اومد؟

      بیاید آیات فیلیپیان ۱: ۱۲ ـ ۱۹ را بخوانیم.

      ای برادران ، می‌خواهم بدانید كه آنچه به ‌سر من آمده است در واقع به پیشرفت انجیل کمک کرده است، تا آنجا كه تمام اعضای گارد امپراتوری و سایرین نیز می‌دانند كه من در خدمت مسیح؛ و به‌ خاطر او زندانی شده‌ام. و از طرف دیگر، اغلب ایمانداران مسیحی به سبب زندانی شدن من به قدری قوی دل شده‌اند كه جرأت می‌کنند پیام خدا را بدون ترس اعلام کنند. البته بعضی‌ها، از روی حسادت و رقابت، به مسیح بشارت می‌دهند، ولی دیگران این کار را با حُسن نیّت انجام می‌دهند. اینها از روی محبت چنین می‌کنند، زیرا می‌دانند كه من به جهت دفاع از انجیل در اینجا افتاده‌ام. ولی آنها از روی هم چشمی به مسیح بشارت می‌دهند، نه از روی صمیمیّت، زیرا تصوّر می‌کنند از این راه می‌توانند بار زحمت مرا در زندان سنگین‌تر سازند. چه اهمیّت دارد؟ از هر راهی باشد، خواه از روی نیّت درست یا نادرست، مسیح به مردم اعلام می‌شود و این امر برای من مایهٔ خوشوقتی است. آری من شادم و همچنان شادی خواهم کرد. زیرا می‌دانم كه به وسیلهٔ دعاهای شما و به یاری روح عیسی مسیح، این امر به نجات من تمام خواهد شد.

      همونطوری که شنیدید، پولس به زندان افتاده و این باعث شده افراد شهامت بیشتری پیدا کنند برای بشارت دادن اما افرادی هم با نیت اینکه درد بیشتری نسبت به زندان، به پولس وارد کنند، انجیل را بشارت میدن.

      چیزی که اینجا خوندم، اولین بار وقتی ذهن من رو درگیر کرد که با کسایی آشنا شدم که بنظر من نیت آنها از بشارت انجیل، درست نبود. به ترجمه‌های مختلف نگاه کردم چون فکر کردم که ممکنه تو ترجمه اشتباه شده باشه. ولی این چیزی نبود که بتونم با رضایت بپذیرمش.

      چیزی که باید تو این متن درست متوجه بشیم اینه که این اشخاص انجیل را موعظه میکردن نه انجیل دروغین یا تعلیم غلط و گرنه مثل بقیه جاها، پولس جلوی اونها می‌ایستاد.

      مثلاً ما می‌بینیم که پولس، زنی که تو فیلیپی اسیر روح شریر بوده و داشت به درستی پیام پولس بشارت میداد، پولس نمیزاره که اون زن صحبت کنه یا تو همین نامه بعدا میخونیم که با افرادی که تعلیم غلطی را میخوان وارد کلیسا کنن، مخالفت میکنه یا تو نامه‌های دیگه پولس علی‌الخصوص غلاطیان، اما پولس از افرادی که با نیت‌های دیگه، مثل معروف شدن یا حسادت و تعصب دارن انجیل موعظه میکنن، خوشحال میشه چون میدانه که قدرت تو انجیل هستش نه در گوینده‌ها و واعظین!

      پولس می‌دانست که افرادی واسه این بشارت میدن تا از پولس جلو بیفتن و اسم و جایگاهشون از پولس بالاتر بشه. حتی از زندانی بودن پولس خوشحال بودن چون مسیحیت را یک رقابت بین خودشون میدید یا حس میکردن که اینطوری به رنج پولس اضافه میکنن ولی همه اینها برای کسی که به فکر بشارت مسیح و جلال مسیحه، بی ارزشه چون فقط دنبال بلند کردن اسم مسیحه نه اسم خودش.

      موضوع اینه که وقتی زندانی شدن پولس نمی‌توانست مانع بشارت انجیل شود، پس انگیزه‌های نادرست افراد هم نمی‌تونه دلیلی باشه که انجیل رشد نکنه.

      شاید این برای ما خوشایند نباشه ولی شاید این رو بشه حکمت خدا اسم گذاشت که برای ما درکش پیچیده است: خدا به هدفش میرسه چه با آن مخالفت بشه چه موافقت، چه با نیت خوب انجام بشه چه با نیت بد، چه افرادی از این اسم سو استفاده کنند چه نه، چه درگیری‌ و رقابت‌های ناسالم پیش بیاد چه نه بلکه اراده و هدف خداست که در نهایت اتفاق میفته.

      من فکر میکنم اگه پولس هم تو زمان ما زندگی میکرد و شرایط فعلی را میدید، باز هم می‌تونست بگه خوشحاله که به هر طریقی اسم مسیح موعظه میشه. هر چند تفرقه‌ها و درگیری‌ها بین گروه‌ها و الهیات مختلف رو میدید چونکه اهمیت اصلی تو این که مسیح شناخته بشه، حتی با روش‌ها یا انگیزه‌های نه چندان خالص و درست. هدف اصلی این است که انجیل بشارت داده شه و مردم با مسیح آشنا شوند و این روشیه که خدا عمل میکنه و باز میخوام تاکید کنم که انجیل قدرت داره نه واعظین.

      انجیل، شهادت میده ضد گناه و نشان میده که خدا با گناه، سازش نمیکنه و در نهایت، این پیغام، شنونده‌ را زیر این مسئولیت میاره که باید روزی برای کارهایی که انجام میده، جواب بده و تنها با این پیام میتونن نجات پیدا کنن.

      با این حال، این تصمیم ما هم که چطور میتونیم با این اختلافات عقیده یا روش‌ها با افراد ادامه بدیم:

      می‌تونیم خوشحال باشیم از موفقیت افراد و کلیساهایی که با ما خیلی هم عقیده یا هم راستا نیستن، با افرادی که ممکنه عطایای بیشتری یا حامیان بیشتری داشته باشن یا کارهای بزرگتری انجام بدن، یا می‌تونیم خودمون را تلخ و ناراحت کنیم ولی باز هم مهم اینه که پیام انجیل موعظه بشه و اسم مسیح بین مردم پخش بشه.

      این رو هم میخوام یکبار دیگه تکرار کنم که نباید فراموش کنیم نگرانی پولس، محتوای بشارت انجیل نبود، بلکه انگیزه‌های افرادی بود که موعظه می‌کردند.

      پولس با کسانی که انجیلِ دروغی یا تحریف شده را موعظه می‌کردند، مخالفت می‌کرد و این چیزیه که ما هم باید بهش هشیار باشیم.

      برکت خداوند با شما باشد.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #کلیسا #مشارکت #اتحاد #مشارکت_کلیسایی #مژده_برای_عصر_جدید #فیلیپی #بشارت #خدمت #انجیل #پولس #تعلیم_درست #واعظ

      • 05 Episode
      • فیلیپیان ۱: ۲۰ ـ ۲۶  |  Philippians 1 : 20-26

      نص:

      همیشه مسیح را جلال می‌دهم

      یکی از چیزایی که گاها بهش فکر میکنم و رویا منه اینه که وقتی جلوی عیسی قرار میگیرم، اون بهم میگه آفرین غلام نیک و متدین، بیا و در خوشی خداوند خود داخل شو.

      این چیزیه که بیشتر از هر چیزی دوست دارم روزی از عیسی بشنوم و هر ایمانداری که میشناسم، اینو بشنوه ولی چیزی که هست اینه که واسه رسیدن به این رویا، گاهی نیاز هست زحمت کشید و تلاش کرد.

      وقتی به زندگی پولس نگاه میکنیم، می‌بینیم این چیزی بود که بهش انگیزه میداد تا به دستش بیاره و به نامه ۲ تیموتائوس میرسیم، می‌بینیم که رسیدن بهش، بیشتر از هر وقت دیگه براش نزدیکه چون مرگ یا خوابیدن در مسیح، چیزیه که ما را به اون روز میرسونه.

      بیاید به فیلیپیان ۱: ۲۰ الی ۲۶ نگاه کنیم:

      زیرا انتظار شدید و امید من این است كه هرگز موجبات رسوایی خود را فراهم نسازم، بلکه اکنون با دلیری کامل، مانند همیشه مسیح را در وجود خود جلال دهم، خواه با مرگ من باشد، خواه با زندگی من. زیرا مقصود من از زندگی، مسیح است و مردن نیز به سود من تمام می‌شود. امّا اگر با زنده ماندن بتوانم کار ارزنده‌ای انجام دهم، من نمی‌دانم کدام را انتخاب کنم. بین دو راهی گیر کرده‌ام. اشتیاق دارم كه این زندگی را ترک کنم و با مسیح باشم كه خیلی بهتر است، امّا به‌خاطر شما زنده ماندن من واجب‌تر است. با چنین اعتمادی یقین دارم كه زنده خواهم ماند و برای پیشرفت و شادمانی شما در ایمان با شما خواهم بود؛ تا بار دیگر با آمدن من موجبات افتخار شما به من در مسیح عیسی بیشتر گردد.

      این بخش درباره این دو راهی پولس صحبت میکنه و با خوندن نامه‌ها و نوشته‌های تاریخی باقی مونده می‌فهمیم که احتمالا پولس، بعدها آزاد میشه و ۲ سال دیگه خدمت میکنه و در نهایت، بازداشت و اعدام میشه این دو راهی که پولس سر زنده ماندن و خدمت کردن یا ملحق شدن به مسیح داره، در نهایت تمام میشه.

      اما چیزی که میخوام در موردش صحبت کنم اینه که پولس میگه مثل همیشه مسیح را جلال میدم.

      شما را نمیدانم چه فکری میکنید وقتی این لغت همیشه را می‌شنوید ولی این حرف برای من ادعای خیلی بزرگیه و بخاطر همین بهش فکر کردم که چطور ممکنه این ادعا را کرد.

      فکر کنم هر کسی که تو عمرش تلاش کرده باشه خدا را از خودش راضی نگه داره، همیشه شکست خورده، وقتی مسلمان بودم، چند سالی همه تلاشم را براش کردم و بعدها تا مدت‌ها تو ایمان مسیحی‌ام هم سعی میکردم بهترینم را انجام بدم ولی معمولاً با شکست روبرو میشدم نه بخاطر رفتار شریعت‌گرایانه بلکه سعی میکردم جلال مسیح تو هر کار و زندگیم دیده بشه ولی در نهایت با ضعف‌های خودم روبرو شدم.

      وقتی خودم را با این حرف مقایسه میکنم، می‌بینم الان هم خیلی دور از این ادعا یا هر ادعای مشابهی هستم. به زندگی پولس که نگاه کنیم، می‌بینیم ممکنه خودش را فریسی و بی‌عیب میدید اما باز هم چنین ادعایی را نمیتونست تو دوران یهودی‌گری‌اش بکنه چون اینجوری دیگه نیازی نداشت که بخواد قرابانی تقدیم کنه ولی با ملاقاتش با مسیح، متوجه میشه چقدر وضع خرابی داشت.

      وقتی زندگی نامه‌ افراد مختلفی که خواندم، نگاه می‌کنم، از زندگی وقف شده‌اشون یا بهایی که بخاطر ایمانشان پرداختن، واقعاً کسی مثل پولس را پیدا نکردم که بتونه این ادعا را داشته باشه که با زندگی‌اش همیشه داشته مسیح را جلال میداده.

      اول با شائول روبرو میشیم که حتی تو مرگ استیفان یا بازداشت مسیحیان شریک بوده، بعد تو ادامه یواش یواش با پولسی روبرو میشیم که معجزات عجیبی ازش سر میزنه، تو سه سفر بشارتی که داشته، کلیساهای مختلفی بنا میکنه، از کنیسه‌ها طرد میشه و از شهرهای مختلف بیرونش میکنن، جفاهای مختلفی را تحمل میکنه، سنگسار میشه، چوب زده میشه، تحقیر و توهین میشه، انگ دیوانگی بهش زده میشه، طرد میشه، بارها بازداشت میشه، اتهامات مختلف حتی سیاسی بهش زده میشه که سراسر دنیا را به آشوب کشیده، ولی این نشان میده که دست مسیح تو زندگی‌اش کار میکرد وگرنه زیر این فشارها، مدت‌ها قبل از اینکه بتونه این کلیساها را تاسیس کنه، خرد میشد.

      فکر میکنم از طرفی هم این حرف پولس، دلایل مختلفی میتونست داشته باشه، یکی اینکه نه میخواست یک فروتنی کاذب داشته باشه، نه میخواست کاری که خدا تو زندگیش شروع کرده و پولس هم اون را موعظه کرده را انکار کنه و نه می‌خواست انجیل را محدود کنه به شرایط مختلف که چه تو زندان باشه چه محدودیتی نداشته و آزاد بوده، اون را بشارت میداده.

      حالا آیا ممکنه روزی ما هم به این اعتماد برسیم؟ بتونیم طوری صحبت کنیم که زندگی ما، مسیح را جلال میده. اینقدر تو روح خدا غرق باشیم که رفتار بی‌عیبی داشته باشیم.

      می‌تونیم تلاش کنیم و در نهایت، روزی میرسه که مسیح را ملاقات میکنیم و اون تلاش‌های ما را دیده و به حساب ما گذاشته شده تا ازش بشنویم چون در کم امین بودی، تو را بر چیزهای بسیار می‌گمارم، بیا و در خوشی خداوند خود داخل شو.

      برکت خداوند با شما باشه.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #جلال_خدا #ادعا #وقف_شدن #خدمت_کردن #مژده_برای_عصر_جدید #فیلیپی #بشارت#انجیل #پولس #شائول #جفا

      • 06 Episode
      • فیلیپیان ۱: ۲۷ ـ ۳۰  |  Philippians 1 : 27-30

      نص:

      امتیاز جفا دیدن

      وقتی به مسیح ایمان آوردید، چه سختی‌ها و مخالفت‌هایی را پشت سر گذاشتید؟

      طرد شدید یا اینکه با تمسخر بهتون نگاه کردند، از محیط کار اخراج شدید یا خانواده‌آتون خواست ازتون جدا شه یا حتی بازداشت و زندانی شدید؟ ممکنه هر کدام از این اتفاقات یا حتی بدترش برای شما افتاده باشه.

      معمولاً ایمان مسیحی و زندگی کردن طوری که کتاب مقدس از ما خواسته، خیلی وقت‌ها باعث میشه که مجبور شیم بخاطرش بهایی بپرازیم.

      وقتی که هنوز تو ایران زندگی میکردم، یادم نمیاد ایمانداری دیده باشم که کم یا زیاد، بهایی نپرداخته باشه و وقتی هم به اروپا رسیدم، ایمان داری را ندیدم که از این بها، بی‌بهره باشه اما یک چیز که خیلی مهمه اینه که آیا این فشارها باعث شده که خسته شیم و شبیه دنیا شده شیم یا هنوز با زندگی‌مون، اسم مسیح را بلند می‌کنیم؟

      اگه قسمت قبلی را شنیده باشید، یادتونه که درباره این ادعای پولس صحبت کردم که مثل همیشه، زندگی من مسیح را جلال میده و تو آیاتی که امروز می‌خوام در موردش صحبت کنم همین درخواست را از کلیسای فیلیپی می‌کنه.

      فیلیپیان ۱: ۲۷ ـ ۳۰

      به هر حال، طوری زندگی کنید كه رفتار شما شایستهٔ انجیل مسیح باشد و من چه بیایم و شما را ببینم و چه نیایم، مایلم دربارهٔ شما بشنوم كه در یگانگی روح پابرجا هستید و با هماهنگی پیوسته دست به دست یكدیگر داده، به‌خاطر ایمان انجیل تلاش می‌کنید. به هیچ وجه از مخالفین نترسید، زیرا این شهامت شما به آنها ثابت می‌کند كه به سوی هلاکت می‌روند و شما نجات خواهید یافت و آن هم از طرف خداست. چون این امتیاز به شما عطا شده است كه نه تنها به مسیح ایمان آورید، بلکه به‌خاطر او نیز رنج و زحمت ببینید، زیرا شما نیز به همان مبارزه‌ای داخل شده‌اید كه من داشتم و شما ناظر آن بودید و اطّلاع دارید كه هنوز هم گرفتار آن هستم.

      کلیسای فیلیپی، بخاطر ایمان و پذیرفتن مسیح، از سمت همسایه‌هاش طرد شده بودن و با آنها مثل غریبه‌ و اجنبی‌ها رفتار میکردن و حتی مورد نفرت قرار گرفته بودند.

      کسی نمیخواد وطن و شهرش یا ارتباطاتی که سال‌ها شاید براش زحمت کشیده، از دست بده و حتی این موضوع برای ما که تو ایران زندگی کردیم یا می‌کنیم، خیلی مهمه که آبرو و احترام خودمون را تو بین همسایه‌ها و فامیل حفظ کنیم و این موضوع، یکی از مهمترین خط‌های قرمز ما می‌تونه باشه. بیاد میارم که وقتی که مسیحی شده بودم، تو محلی که زندگی می‌کردیم و تقریبا همه همکارهای سابق پدرم بودن، چقدر این موضوع مهم بود که پسر فلانی،‌مسیحی شده و تا مدت‌ها یکی از مهمترین و هشداردهنده ترین اتفاقی بود که تو منطقه ما افتاده بود و حتی این موضوع تو فامیل هم حساسیت زیادی ایجاد کرد به حدی که افرادی ارتباط‌شون را با من یا خانواده‌ام قطع کردند.

      این چیزیه که فقط من تجربه‌اش نکردم و تجربه روزانه خیلی از ماست حتی توی اروپا مثلاً حتی مادر همسرم، بخاطر اینکه تنها ایماندار در کل روستاشون اطراف شهر Bern بود، سالها مورد تمسخر قرار گرفت.

      پولس داره کلیسا را تشویق می‌کنه که از مخالفت‌ها نترسید، بلکه به امید و دعوت بزرگی که دارید، نگاه کنید. به این نگاه کنید که نه اینکه فقط نجات پیدا کردید، بلکه این افتخار هم به ما داده شده که بخاطر مسیح، تو زحمت بیفتیم. این قراره افتخار و شادی ما باشه نه اینکه دلیلی باشه که بخاطرش بخوایم شرمنده باشیم.

      اگه حتی به عهد عتیق نگاه کنیم، نمی‌توانیم نمونه‌ای را پیدا کنیم که وقتی تو سختی‌های مختلفی قرار میگیره، بخاطرش خوشی کنه و شاد باشه. می‌تونیم نمونه‌های مختلفی را ببینیم که با وجود مشکلات، آرامش داشتند اما اینکه بخواهند شاد باشن، دیده نمیشه.

      معمولاً تو این مواقع صدای خودشان رو بلند می‌کردن و از بی‌عدالتی که بهشون شده، شکایت میکردن یا می‌خواستن که خدا بخاطر عدالت و بی‌تقصیری آنها به دادشون برسه.

      نمونه‌اش ایوب وقتی اموال یا فرزندانش را از دست میده. به خدا اعتماد میکنه، میگه خدا داد و خدا هم گرفت اما نمی‌بینیم که شاد باشه.

      یوسف، وقتی برادرانش بهش خیانت میکنن یا ایلیا وقتی از اخاب و قوم اسرائیل فرار میکنه، ارمیا که دائما از طرف قوم و انبیای دروغین تهدید میشد و آزار میدید، می‌بینیم که ممکنه تو این سختی‌ها، آرامش و رضایت درونی داشتند اما این سختی را عامل شادی و خوشی نمی‌دیدن یا اینطور تو عهد عتیق نمی‌خونیم، ولی بر عکس در عهد جدید، ما تشویق می‌شیم که اگر بخاطر پیروی از مسیح این بها را می‌پردازیم، با شادی این جفا را بپذیریم و این رو یکی فرصت و امتیازی ببینیم که ما را شبیه مسیح میکنه.

      قراره بخاطر این فشارها یا جفاها، پاداش بزرگی رو دریافت کنیم. جفا دیدن بخاطر خداترسی یا اطاعت از مسیح، امتیاز خاص من و شماست.

      پولس، کلیسای فیلیپی را تشویق میکنه که با وجود این جفاها و مخالفت‌ها، اتحادشون را حفظ کنن و وفادار و محکم بایستند.

      این درسیه که ما نیاز داریم یاد بگیریم چرا که شیطان، همیشه سعی می‌کنه این جفاها را جلوی چشم ما نگه داره تا تسلیم بشیم، متحد نمونیم، ولی اگه به جلو و آینده نگاه کنیم، مسیح را می‌بینیم که برای ما ایستاده و دستش، برای برکت دادن ما کشیده شده.

      صبور باشید، روز خداوند نزدیکه.

      برکت و صبر و شهامت خداوند با شما باشه.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #جلال_خدا #ادعای_پولس #امتیاز #فرصت #پاداش #مژده_برای_عصر_جدید #فیلیپی #جفا #افتخار #پولس #ایوب #یوسف #الیا #ارمیا #اتحاد #نگاه_به_مسیح

      • 07 Episode
      • فیلیپیان ۲:‌ ۱ ـ ۴  |  Philippians 2 : 1-4

      نص:

      تشویق کردن ایمانداران و کلیسا

      آیا شما هم ایماندارایی را دیدید که همیشه و در حال تشویق کردن هستند.

      این یکی از خصوصیاتی بود که برنابا، توش خیلی خوشنام بود به حدی که اون بود که ایماندارای اولیه را تشویق به حمایت مالی از کلیسا کرد یا اینکه وقتی کلیسا هنوز به پولس شک داشت، اون بود که دست پولس رو گرفت و وارد کلیسا کرد. این به اینجا ختم نشد بلکه حتی تو پذیرش ایماندارن غیریهودی توسط کلیسا، اون نقش خیلی مهمی تو انطاکیه داشت و در نهایت، جز آخرین چیزهایی که درباره برنابا می‌خوانیم اینه که اون پولس را به انطاکیه آورد و در نهایت، باعث شد که توسط کلیسای انطاکیه، این دو به سفر بشارتی فرستاد بشن که می‌تونیم تو کتاب اعمال رسولان ببینیم چه اتفاقی افتاد.

      شاید این تو عهد جدید، نمونه و بهانه خیلی خوبی باشه برای اینکه افراد را تشویق کنیم تا شاید باعث بشه افراد، تو زندگی روحانی یا خدمت روحانی‌اشان بیشتر انگیزه بگیرن و روزی خدمت بزرگی به مسیح و کلیسا کنن. ممکنه شما هم چنین افرادی را تو زندگی بشناسید یا حتی خودتون یکی از اونا باشید، اما از طرف دیگه‌ هم، ممکنه افرادی هم بشناسید که تشویق‌های آنها، نتیجه خوبی نیاورده باشه یا اینکه باعث شده باشه افراد، تو جایگاهی قرار بگیرن که براش آماده نشدن یا خواندگیش را نداشتن.

      بیاید چند نمونه از این نوع تشویق‌های مثبت و منفی را نگاه کنیم.

      ما تا الان با برنابا به معنی پسر تسلی آشنا شدیم و عهد جدید، پر از این نمونه‌هاست.

      پولس هم یکی از کسائی هستش که این عطیه را داشت که کلیساها را تشویق به ایستادگی تو ایمان میکرد و با وجود اینکه میدانست چه فشارهایی به کلیساها از طرف بی‌ایمانان یا معلمین دروغین داره وارد میشه، اما آنها را تنها نزاشت و با نامه‌هاش یا ملاقات‌هایی که داشت تا جایی که میتونست، کلیسا را به ادامه دادن و تسلیم نشدن با شادی تشویق میکرد.

      مثلاً آیه‌ی امروز از فیلیپیان ۲: ۱ ـ ۴ را می‌خوانم:

      آیا در اتّحاد با مسیح دلگرم هستید؟ آیا محبّت، محرّک اصلی زندگی شماست؟ آیا با روح‌القدس مصاحبت دارید؟ و آیا احساس مهر و شفقت در بین شما وجود دارد؟ پس تقاضا می‌کنم خوشی مرا به کمال رسانید و با هم توافقِ فكری، محبّت دو‌جانبه و هدف مشترک داشته باشید. هیچ عملی را از روی هم چشمی و خودخواهی انجام ندهید، بلکه با فروتنی، دیگران را از خود بهتر بدانید. به نفع دیگران فکر کنید و تنها در فکر خود نباشید.

      آیا پولس از کلیسای فیلیپی شاد نبود؟

      البته که بود. اینو تو فصل ۱ آیه ۴ و ۸ میگه که با تمام دلش از فیلیپیان شاد و بخاطرشون خوشی داره. آیا این باعث تسلی کلیسای فیلیپی نیست وقتی اینو از دهان پولس می‌شنون با اینکه مدت‌هاست که اون را ندیدن؟

      کسی را می‌شناسم که وقتی به همراه کشیش کلیسا، بخاطر فعالیت مسیحی‌اش مدتی در زندان بود و بارها کشیش، صدای بازجویی‌های اون را شنیده بود که چطور تسلیم نشده بود و ایمانش را انکار نکرده بود. بعدها که از زندان آزاد شده بود، فهمید که شایع‌های زیادی از اون توسط ماموران حتی بین کلیسا پخش شده بود و اعضای کلیسا این شایع‌ها را باور کرده بودند و اون شدیداً دل شکسته از اعضایی بود که سال‌ها بهشون خدمت کرده بود تا اینکه مدتی بعد کشیش از زندان بیرون آمد، اولین چیزی که به اون مرد گفت این بود که صدای بازجویی‌هات را می‌شنیدم و انتظار نداشتم اینقدر محکم باشی.

      اون تعریف میکرد همین حرف کشیش، باعث شد که با وجود همه فشارها و دردهایی که وجود داشت، بتونه ادامه بده.

      این فقط یک نمونه تشویق هستش که باعث شد ایمانداری، همچنان وفادار باقی بمونه.

      از طرف دیگه، ما تو عهد جدید، نمونه‌های دیگه‌ای از تشویق‌ را می‌بینیم که برای کلیسا مضر بودند. نمونه‌اش، اتفاقی که تو کلیسا قرنتس تو پذیرش شخص زناکار افتاده بود. کلیسا، سازش کردن با این گناه بزرگ را، جز افتخارات خودش میدید. مثلاً پولس تو آیه ۲ فصل ۵ نامه اول قرنتیان می‌نویسه بجای اینکه خجالت بکشید، به این کار خودتان افتخار میکنید.

      یا تو کلیسای غلاطیه که با پذیرش شریعت‌گرایان، کلیسا به انحراف کشیده شده و از راه خودش کاملاً منحرف شدن یا تو موضوع ریاکاری پطرس تو غذا نخوردن با غیر یهودیان در انطاکیه، پولس نه تنها آنها را تشویق نمیکنه، بلکه حتی جلوی آنها می‌ایسته و توبیخ‌شان میکنه.

      تشویق کردن تو عهد جدید یک ابزار قوی هست برای بنا کردن کلیسا اما اگه نادرست هم استفاده بشه، ممکنه آسیب‌های جدی به کلیسا وارد کنه.

      تشویق کردن برای نیکویی کردن، همیشه خوبه و تشویق کردن و تسلی دادن افرادی که ضعیف‌تر هستن و نیاز دارن که کسی آنها را بلند کنه، وظیفه کلیسا هستش.

      نیاز داریم که تشویق‌های ما، صادقانه باشه نه برای تملق و تمجید اغراق ‌آمیز چون این بیشتر مضره برای کلیسا و کلیسا، جایی هستش که افراد نیاز دارن تشویق بشن تا بتونن تو فشارهایی که از طرف دنیا بهشون وارد میشه، تحمل کنن و بهش پیروز بشن.

      کتاب مقدس ما را تشویق میکنه به تسلی دادن همدیگه در کلیسا، محبت کردن همدیگه و بدون غرور و خودخواهی، با فروتنی، تا همدیگه را خدمت کنیم و سعی کنیم با این رفتار، اتحاد خودمان در مسیح نگه داریم.

      روزی میرسه که همه ما، زیر یک شبان، در بدن مسیح متحد میشیم و از بودن با خداوند و از محبتی که بین ماست، لذت خواهیم برد و تا ابد، خدا را پرستش خواهیم کرد.

      می‌خوام من هم شما را تشویق کنم که برای اون روز، صبر کنید و با شکر گذاری، برای رسیدن آن روز انتظار بکشید و برای آمدن این پادشاهی، تلاش کنید.

      برکت خداوند با شما باشد.

      آمین.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #فیلیپی #تشویق #تسلی #پولس #برنابا #اتحاد #بنا_کردن_کلیسا #تشویق_مثبت #تشویق_منفی

      • 08 Episode
      • فیلیپیان ۲:‌ ۵ ـ ۱۱  |  Philippians 2 : 5-11

      نص:

      فروتنی و اقتدار

      در مسیح عیسی

      امروز می‌خوایم درباره‌ی یه موضوع خیلی مهم و چالش‌برانگیز صحبت کنم: فروتنی و اقتدار، موضوعی که با وجود اهمیتش، میتونه چالش‌های جدی برای ما درست کنه.

      وقتی به زندگی عیسی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم یک هماهنگی خاصی بین این ۲ خصوصیت رفتاری تو عیسی وجود داشته که خیلی وقت‌ها ما، تو الگو برداری از رفتار عیسی، با چالش‌های مختلفی روبرو میشیم که گاها جای فروتنی، از قدرت یا اختیارمون استفاده میکنیم حالا واسه حفظ وجهه یا جایگاهمون، یا گاهاً، جای استفاده از اختیارمون، با فروتنی نابجایی که ممکنه داشته بودیم، شرایط را به اون نتیجه‌ای باید برسه، نمیتونیم برسونیم.

      چطوری می‌شه یه نفر هم فروتن باشه و هم اقتدار داشته باشه، بدون اینکه هیچ‌کدوم از این ویژگی‌ها رو از دست بده؟

      بیاید آیات این هفته از فیلیپیان ۲: ۵ الی ۱۱ را بخوانیم.

      طرز تفكّر شما دربارهٔ زندگی باید مانند طرز تفكّر عیسی مسیح باشد: اگرچه او از ازل دارای الوهیّت بود، ولی راضی نشد كه برابری با خدا را به هر قیمتی حفظ کند، بلکه خود را از تمام مزایای آن محروم نموده، به صورت یک غلام درآمد و شبیه انسان شد. چون او به شکل انسان در میان ما ظاهر گشت، خود را فروتن ساخت و از روی اطاعت حاضر شد مرگ ـ ‌حتّی مرگ بر روی صلیب ـ را بپذیرد. از این جهت خدا او را بسیار سرافراز نمود و نامی را كه بالاتر از جمیع نامهاست به او عطا فرمود. تا اینکه همهٔ موجودات در آسمان و روی زمین و زیر زمین، با شنیدن نام عیسی به زانو در آیند. و همه برای جلال خدای پدر، با زبان خود اعتراف کنند كه عیسی مسیح، خداوند است.

       

      تو زندگی عیسی، فروتنی و اقتدار همیشه وجود داشته و اینها، دو روی یک سکه‌ بودن. یه جایی فروتنی کامل رو نشون می‌ده و جا دیگه با اقتدار ایستادگی می‌کنه.

      شاید نقطه اوج این فروتنی، جسم پوشیدن و انسان شدنش باشه و بعد، چیزهای دیگه‌ای که تو زندگیش تا مرگش بر صلیب می بینیم.

      ولی نکته‌ای که هست اینه که عیسی، علی‌رغم اینکه حقیقتاً با خدا یکی بود، ولی هیچ‌وقت از این موقعیتش برای منافع شخصی استفاده نکرد مثلاً وقتی برای دستگیری اون میان و پطرس شمشیر میکشه برای جنگیدن، عیسی بهش میگه آیا نمیتوانم از پدر بخوام فرشتگانش را اینجا بفرسته؟

      اما یهودیان، وقتی شنیدن که عیسی خدا را پدر خودش می‌خونه، برداشتشون این بود که اون داره خودش رو مساوی با خدا می‌دونه (یوحنا ۵: ۱۷). این کفرگویی خیلی سنگینی بود در صورتی که دیدیم، عیسی نمیخواست از موقعیتش سواستفاده یا حتی استفاده کنه با اینکه قدرتش را داشت.

      اما در طرف دیگه، می‌بینیم که عیسی از اقتدارش، در برابر کسایی که از قدرت و نفوذشون سواستفاده میکردن، استفاده میکرد که بعداً چند نمونه‌اش را خواهیم دید، اما جلوی مردم عادی، همیشه مثل یه خادم رفتار می‌کرد.

      همین موضوع یه درس بزرگ برای ماست که اگه جایی مسئولیت و قدرتی داریم، باید ازش برای کمک به دیگران استفاده کنیم، نه برای بالا بردن خودمون.

      حالا بیاین چند نمونه از فروتنی و اقتدار عیسی نگاه کنیم.

      واسه فروتنی عیسی، نمونه‌های زیادی را میشه تو کتاب مقدس دید ولی چند نمونه فقط برای مثال آوردن میشه استفاده کرد مثل اینکه با وجود اینکه پسر خدا بود، زندگی ساده‌ای داشت یا مثل یک غلام، پاهای شاگردا را میشوره و همیشه نشان میداد که بزرگی تو خدمت کردن و فروتنیه و می‌خواد که شاگردها و همینطور ما اگه می‌خوایم مثل شاگرد او رفتار کنیم، همین الگو را پیروی کنیم.

      از طرف دیگه، اقتدار عیسی، در جایی که نیاز بود، ازش استفاده میکرد مثلاً این تو تعالیمش کاملا دیده میشد و یا به طبیعت کنترل داشت یا به ارواح ناپاک دستور میداد تا شخص را رها کنند و حتی در برابر فساد رهبران مذهبی، سکوت یا سازش نمیکرد و از این اقتدارش برای پاک‌کردن معبد استفاده کرد.

      چیزی که از این برخوردهای عیسی یاد میگیریم اینه که فروتنی به این معنی نیست که اقتدار نداشته باشیم، بلکه بدونیم کِی باید خدمت کنیم و کِی باید با اقتدار عمل کنیم. اگه توی محیط کار یا توی اجتماع موقعیتی داریم، باید یاد بگیریم مثل عیسی رفتار کنیم؛ نه از قدرت برای خودنمایی استفاده کنیم و نه فروتنی را بهانه‌ای کنیم تا کار درست را انجام ندیم.

      چیزی که دنیا داره سعی میکنه بهمون نشان بده اینه که چطور افراد خودشون رو بالا بکشن، ولی عیسی راه متفاوتی رو نشون داد. وقتی ما هم یاد بگیریم که گاهی از حقوق خودمون بگذریم برای منفعت دیگران، یا وقتی بفهمیم که کار و مسئولیت‌های ما یه خدمت به خداست، معنی و انگیزه زندگیمون عوض میشه.

      اگه می‌خوایم فروتن بشیم، نکته‌ی که مهم اینه که با وجود همه‌ی مشغله‌های کاری، باید زمانی برای بودن در حضور خدا بگذاریم. کارها، مشغولیت‌ها و سرگرمی‌هامون، ما را اغلب به قالب خودشون درمی‌آورند،‌ دیرتر بیدار میشیم یا بیشتر استراحت میکنیم و کمتر کلام می‌خونیم و اینطوری روزمرگی و مشکلات، سطح ما را به سطح خودشان تقلیل می‌دهند. مثل یه سایه‌ به ما می‌چسبند و مانع می‌شن که از آن‌ها فراتر برویم.

      اما مسیح، با وجود تمام مشغولیت‌هاش، بارها از بین جمعیت به کوه میرفت و شب را در دعا می‌گذروند، پس اگه ما هم می‌خوایم توی زندگیمون تعادل داشته باشیم، باید همچین زمانی رو برای خودمون در نظر بگیریم.

      در نهایت، چیزی که از زندگی عیسی یاد می‌گیریم اینه که اقتدار واقعی، توی فروتنی هست و این را تا پایان زندگیش رو زمین نشان داد حتی با مرگش بر صلیب.

       

      برکت خداوند با شما باشه.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #فیلیپی #فروتنی #تواضع #اقتدار #اختیار #سو_استفاده #خدمت #دعا #صلیب

      • 09 Episode
      • فیلیپیان ۲: ۱۲ـ۱۳  |  Philippians 2 : 12-13

      نص:

      حتماً براتون پیش اومده که کسی ازتون بخواد کاری رو انجام بدین و یه حسی بهتون بگه: نه، چرا باید این کار رو بکنم. این یکی از چیزایی که امروزه که قراره بهش نگاه کنیم، اطاعت کردن چون این چیزی نیست که کسی از ته دل بخواد انجامش بده.

      چه والدینمون تو بچگی ازمون خواسته باشن چه تو بزرگسالی یا محیط کار چون یه چیزی همیشه بهمون میگه: نه!

      ما ذاتاً از زیر بار حرف رفتن فراری هستیم، حتی تو مسائل روحانی هم زیاد علاقه‌ای نداریم که کسی بهمون بگه فلان کار را انجام بده، خوبه یا انجام نده اما پولس، خیلی مستقیم نه فقط تو نامه به فیلیپیان، بلکه حتی تو افسسیان یا رومیان هم از این اصطلاح بارها استفاده میکنه تا کلیسا رو تو مسیری که هست، نگه داره یا راهنمائی کنه.

      هرچند گاهی از این موضوع سوءاستفاده شده، ولی تو عهد جدید، اطاعت از خدا و رهبران، یه توصیه مهمه که با زور و اجبار فرق داره. چیزیه که تو عهد جدید به کلیسا توصیه شده که از رهبران اطاعت کنن چرا که آنها هم زیر اطاعت خداوند هستند و این توصیه به خادمین و کشیشان شده که کلیسا را رهبری کنن نه با زور یا برای منفعت شخصی، چون این چیزیه که پطرس هم که رهبر اولیه کلیسا بوده، به رهبران گوشزد میکنه. این یه موضوع مهمیه چرا که می‌تونه تو کلیسا، اثرش بخوبی دیده بشه اما تو اطاعت از خداوند، این اطاعت کردن، بیشتر از هر چیز، انگیزه یا کشش آن، از طرف خود خداونده که ما را به این سرسپردگی جذب میکنه.

      الان بیاین ببینیم که پولس تو فیلیپیان ۲:‌ ۱۲ و ۱۳ چی میگه:

       

      بنابراین ای عزیزان من، همان‌طور كه وقتی با شما بودم همیشه از من اطاعت می‌كردید، اکنون هم كه از شما دور هستم، مهمتر است كه از من اطاعت کنید و نجات خود را با ترس و لرز به کمال برسانید، زیرا خداست كه از لطف خود، هم اراده و هم قدرت هر کاری را در شما ایجاد می‌کند.

       

      درباره این ۲ آیه، زیاد میشه صحبت کرد اما موضوع پیچیده‌تری که باهاش روبرو میشیم اینه که چرا پولس از ایماندارا خواسته نجاتشون رو با ترس و لرز دنبال کنن. این چه معنی داره وقتی زیر فیض هستیم؟ چرا باید با ترس و لرز نجات خودمان را به کمال برسانیم؟

       

      چیزی که باید بدانیم اینه که این “ترس و لرز” صرفاً به معنی ترسیدن از مجازات یا از دست دادن نجات نیست بلکه این هم از احترام به خداوند و درک کار اونه و هم زندگی کردن طوری که این نجات و نتیجه آن تو زندگی مسیحی ما دیده بشه.

      ما با یه خدایی طرفیم که عظمتش، فراتر از تصور ماست. وقتی این لغت استفاده میشه، چیزی شبیه ترس و رئشه‌ای که از این عظمت واسه ما پیش میاد، هشدار میده که با این نجات، مثل یک هدیه بی‌تفاوت نگاه نکنیم بلکه باید تو زندگی‌مون دیده شه و با جدیت دنبالش کنیم.

      واسه زندگی تو این نجات شاید بشه این مثال رو زد خورشید با نور و حرارتش، زمین رو گرم نگه میداره تا یک بذر گل، بتونه رشد کنه و ثمر بیاره و افراد بتونن از بو و زیبایش لذت ببرن وگرنه این گل، ثمری نداره و از طرفی هم، این خورشیده که این ثمر را در گل به وجود میاره. 

      ایمان مسیحی هم همین‌طوره؛ خداوند تو دل‌های ما کار می‌کنه و ما رو به سمت چیزی که می‌خواد هدایت می‌کنه و این به این معنا نیست که ما فقط بشینیم و هیچ کاری نکنیم! 

      پولس می‌گه ما هم باید تلاش کنیم.

      اگه بیاد بیارید، قوم ‌اسرائیل، باید تو مشکلات و سختی‌ها تلاش میکردن. خداوند دریا را شکافت اما قوم، باید خودشان از دریا عبور میکردن نه اینکه خدا، آنها را به آن‌ طرف دریا منتقل کنه. پس ما هم تو زندگی روحانی‌مون باید همین‌طور باشیم.

      اما چیزی که اینجا هم پولس بهش اشاره میکنه و این برای هر کسی می‌تونه تسلی بزرگی باشه اینه که خداست که این اراده و هم قدرت انجام این کار را در ما قرار میده.

      شاید فکر کنیم چطوری؟! اما کافیه فقط همین را به یاد بیارید که خداوند با روح‌اش، ما را تولد تازه داد و شخصیت و رفتارهای ما را با همین روح عوض کرد. از طرف دیگه هم، به ما قلب حساس‌تری برای شنیدن و فهمیدن اراده‌اش داده یا حتی، ممکنه با صحبت یا کاری که انجام میدیم، وقتی نتیجه‌اش را می‌بینیم شگفت زده بشیم که چطور زندگی کسی عوض شده یا انگار، دقیقا همون زمان بوده که ما باید کسی را میدیدیم یا باهاش صحبت میکردیم و این صحبت ما، برای اون شخص مثل الهام خدا بوده که راه را بهش نشان بده.

       

      وقتی پولس می‌گه خدا نه تنها این اراده رو بهتون می‌ده، بلکه توان انجامش رو هم بهتون می‌ده، همینه و اینجاست که ترس و لرز باز هم خودش را نشان میده که میتونیم این حضور را حس کنیم و لب به پرستشش باز کنیم.

       

      پس میخوام تشویقتون کنم که تو قدم اول بدانید که خداوند داره تو دلمون کار می‌کنه و خواسته‌هاش رو گاهی به شکل احساس و افکار بهمون نشون می‌ده. مثلاً ممکنه حس کنید باید به کسی زنگ بزنید و حالش رو بپرسین، و خوبه کا واسه این موضوع دعا کنید و زمانی که تماس می‌گیرید، ممکنه متوجه بشید که این همان صدای خداوند بوده که تاثیرش تو اون شخص دیده شد و قدم دوم اینه که بدانید که خداوند، توان این خدمت را هم به شما داده، کافیه اعتماد کنین و با احترام به قدرتش پیش برین. این “ترس و لرز” یعنی همین: یه همراهی با خدا توأم با احترام.

       

      خلاصه که تو ایمان مسیحی، نجات، چیزی نیست که بی‌تفاوت بگیریمش، بلکه یه مسیر زند‌گیه که باید با جدیت و احترام دنبالش کنیم. این خداست که هم اراده و هم قدرت انجام این کار رو بهمون میده. پس بیاین تو هر لحظه، چه تو سختی‌ها و چه تو روزای معمولی، خدا رو مرکز زندگی‌مون نگه داریم و تو این مسیر رشد کنیم چون قوت هر چیز را دارم در مسیح که مرا تقویت می‌کند.

       

      بزارید با یه سوال تمام کنم:

      امروز چطور می‌تونید این ترس و لرز مثبت را تو زندگی‌تون ببرید؟

       

       

      برکت خداوند با شما باشه.

       

       

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegramhttps://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagramhttps://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

       

       

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #فیلیپیان #فیلیپی #اطاعت #خدا #کشیش #خادم #رهبران #خدمت #نجات #ترس_و_لرز #اراده #توان #قدرت #قوت_همه_چیز_را_دارم_در_مسیح

      • 10 Episode
      • فیلیپیان ۲: ۱۴ ـ ۱۸  |  Philippians 2 : 14-18

      نص:

      مثل ستارگان در

      جهان تاریک بدرخشید

      آیا تا به حال احساس کرده‌اید که به‌عنوان یک مسیحی، نگاه‌های زیادی روی شماست و هر اشتباه کوچکی که می‌کنید، به حساب ایمانتان گذاشته می‌شود؟

      این ممکنه سخت باشه برای هر کدام ما ولی این بخشی از زندگی و چالش‌های روزانه ماست که نیاز داریم کمی هشیارتر رفتار کنیم.

      تو سفرهای مختلفی که به ترکیه داشتم با دوستانی آشنا شدم که تجربه‌های خاصی داشتند که خارج از ایران ندیده بودم. ایماندارانی که با ترک‌ها در ارتباط بودن و یا فرزندانشان تو مدارس ترکیه میرفتن، بارها پدر و مادرهایی به خانه‌هایشان آمده بودند تا آنها را باز به اسلام برگردانن و این نشان میده که زندگی مسیحی حتی تو خارج از ایران هم، برای افرادی که مسیح را نمیشناسن، خیلی حساسیت زاست و افراد با اینکه ظاهرا بهت جفایی نمیرسونن یا حتی باهات خوب تا میکنند، اما باز می‌خوان که تو را شبیه خودشان، در اسارت بکشونن حتی اگه ندانن که در اسارت هستن.

      این برای کسایی که تو ایران زندگی میکنن حتی سخت‌تر هم هست چون معمولاً هر اشتباهی که از یک ایماندار سر بزنه، خیلی راحت ایمانش مورد قضاوت قرار میگیره و این میتونه خیلی وقت‌ها دردناک باشه چرا که خیلی وقت‌ها، ضعف شخصی‌مون، مورد قضاوت قرار نمیگیره بلکه، ایمان ما به مسیح مورد قضاوت قرار میگیره.

      این چیزیه که امروز می‌خوایم بهش نگاه کنیم که پولس،‌تو نامه به فیلیپیان، چطور کلیسا را تشویق به زندگی مسیحی میکنه که توام با جلالی هستش که میتونه برای افراد، الهام بخش باشه چه یهودیان چه اقوامی که خدا را نمیشناختند.

      بیاید به فیلیپیان ۲: ۱۴ الی ۱۸ نگاه کنیم.

      هر كاری را بدون شکایت و همهمه انجام دهید تا در زمانی ‌که همه منحرف و سركش هستند، شما بدون تقصیر و گناه، فرزندان بی‌عیب خدا باشید و مانند ستارگان در جهان تاریک بدرخشید. پیام حیات را همیشه در اختیار مردم بگذارید. اگر چنین کنید، من دلیلی خواهم داشت كه در روز عظیم مسیح به شما افتخار کنم، زیرا این نشان خواهد داد كه کار و زحمت من بیهوده نبوده است. و حتّی اگر لازم باشد كه خون من مانند شراب وقف شده روی هدیهٔ قربانی ایمان شما ریخته شود، در انجام این کار خوشحالم و به شما شاد باش می‌گویم. شما هم خوشحال باشید و به من شاد باش بگویید.

       

      وقتی به تاریخ اروپا یا حتی کشورها نگاه کنیم، می‌بینیم که مسیحیت، تاثیرات مثبت خیلی زیادی توشون گذاشته و این را میشه تو فرهنگ یا سبک زندگی یا شهرها نشانه‌هاش را دید. اینکه چطور تو همه چیز چه موسیقی، چه هنر و فلسفه و چه اخلاقیات مسیحیت نقش بزرگ و عظیمی داشته و نتیجه‌اش شد ساخت بیمارستان‌ها یا یتیم‌خانه‌ها یا محلی برای نگه‌داری افراد سالمند یا ناتوان، صلیب سرخ و مدارس و ….. اما چیزی که هم تو قرون اولیه باعث رشد مسیحیت شد و رو افراد زیادی تاثیر گذاشت که جذب مسیحیت شدند، برابری و اخلاقیات مسیحی بود که با زمانه خودش خیلی متفاوت بود.

      مثلاً سقط جنین که بشدت رایج بوده خیلی وقت‌ها نوزادان، بدون والدین در کوچه‌ها رها میشدند، مسیحیان آنها را نگه داری کردند و یا اینکه به برده‌ها، تو مسیحیت به چشم یک انسان آزاد نگاه میشد و مورد احترام بودند  و اخلاقیاتی که تفاوت فاحشی داشت با خدایان رومی و یونانی که دائما با همدیگه جنگ داشتند یا مشکلات اخلاقی زیادی داشتند و اینها باعث شد که افراد زیادی از کارایی این خدایان شک کنن و ایمان مسیحی، برای آنها پاسخی بود به تمام نیازهای اخلاقی، روحانیشون.

      اینها تاثیرات مثبتی بود که مسیحیت و مسیحیان روی تاریخ گذاشتند که حتی منتقدین مسیحیت هم نمیتونن انکارش کنن ولی، هنوز هم این موضوعات، تو جوامعی که داریم زندگی میکنیم، وجود دارن و حتی خیلی وقت‌ها، مسیحیان اسمی هم درگیر هم همین موضوعات گناه‌آلود هستن.

      این چیزی نیستش که ما براش خونده شدیم بلکه خوانده شدیم که مثل نمک باشیم که از این فساد جلوگیری کنیم و مثل نور، برای روشنایی استفاده بشیم.

      هنوز تو ایران، مسیحیان یا ارامنه و آشوری‌ها به صداقت و انجام دادن درست کارها خوشنام هستن اما تو همه چیز، خیلی خوشنام نیستن مثلاً تو نوشیدنی‌های الکلی، مسیحیان معروف هستن در صورتی که این تعریف و خوشنامی، در بین مسلمانان بدنامی محسوب بشه و این نمیتونه کمک کنه تا افراد سمت مسیح کشیده بشن.

      مثلاً برای حل این مشکل، حتی تو کلیساهای کره‌ جنوبی، نوشیدنی الکلی، یجورائی گناه محسوب میشه چون میتونه باعث لغزش بی‌ایمانان یا حتی ایماندارها بشه.

      این حساسیت‌ها، هر چند میتونه کمی آزار دهنده برای ما که توسط مسیح آزاد شدیم، بنظر بیاد اما موضوع اینه که ما باید سعی کنیم از آزادی که داریم، برای نجات پیدا کردن افراد استفاده کنیم.

      یا مثلاً یک کشیش مصری میشناسم که در بین سودانی‌ها و مسلمانان افراطی خدمت میکنه و از جایی که آنها با الکل و گوشت خوک مشکل جدی دارن، اون به هیچ‌وجه بخاطر خدمتش بین آنها، حاضر نشده از این آزادی که داره استفاده کنه تا بتونه به آنها خدمت کنه.

      به عنوان مسیحیان، ما میدانیم که این اعتمادی که ممکنه افراد به ما داشته باشن، بخاطر این نیست که ما خوب هستیم بلکه بخاطر اینه که ما توسط روح، افراد تبدیل شده‌ای شدیم دنبال سود رساندن به بقیه هستیم اما، خیلی‌ها، این را از مسیح یا ایمان ما نمیدانن بلکه فکر میکنن این ما هستیم که خوبیم.

      ولی از طرف دیگه‌ ما هم خطاهایی ازمون سر میزنه و ممکنه افرادی که منتقد ایمان ما هستن، در برابر اشتباهات یا خطاهای ما، گاهی طوری برخورد میکنن که انگار، این ایمان ماست که ما را به اون اشتباه کشونده.

      پس باید مراقب باشیم همونطوری که پولس میگه، مثل فرزندان بی عیب خدا رفتار کنیم که مثل ستارگان در شب تاریک بدرخشیم.

      اتهام دیگه‌ای که خیلی وقت‌ها خود من هم بهش متهم شدم و این رو میدانم که این تنها من نیستم که اینطوری متهم شدم بلکه بدون شک خیلی از شما این تجربه‌ را داشتید، اینه که بهمون گفته میشه شما مسیحی شدید تا نماز نخونید، روزه نگیرید، مشروب بنوشید و بدون مشکل تو رابطه با دوست دختر یا پسرتون باشید.

      این چیزیه که زیاد شنیده میشه و فکر میکنم این دلیل خوبی برای ما که توی رفتارهامون، احتیاط کنیم تا از آزادی که داریم، درست استفاده کنیم.

      اگه کسائی ما را به این موضوعات متهم میکنن، ببینن و متوجه بشن که انگیزه افراد برای مسیحی شدن، چیزی نیستش اونها ظاهرا فکر میکنن بلکه، این روح‌القدس هستش که فردی را مسیحی میکنه و نه فقط عوض کردن اسم یا داشتن یک صلیب و دعا و روزه نداشتن مثل مسلمان‌ها.

      این رفتار ما، میتونه مثل قربانی باشه که برای نجات پیدا کردن بقیه، تقدیم میکنیم اما در نهایت، این خداست که این تحمل و صبر و حکمت را به ما میده که بتونیم براش مفید واقع بشیم.

      برای شما زندگی پر از حکمت و برکت را می طلبم.

      روز خوبی داشته باشید.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #فیلیپیان #فیلیپی #چالش #مسیحی #زندگی_مسیحی #ضعف #اشتباه #اتهام #قضاوت #داوری #حکم_شدن #اسارت #آزادی #سود_بخشیدن #منفعت #سودان #آشوری #ارمنی #مسیحیان #مشروبات_الکلی #خوک #تولد_تازه #تبدیل_شدن #مسلمانان #نماز #دعا #روزه #قوت_همه_چیز_را_دارم_در_مسیح

      • 11 Episode
      • فیلیپیان ۲: ۱۹ ـ ۳۰  |  Philippians 2 : 19-42

      نص:

      تنها نیستی، بایست و خدمت کن!

      آیا تا به حال در خدمتی احساس تنهایی کرده‌اید؟ آیا کسی بوده که در کنار شما بایستد و شما را حمایت کند؟ امروز می‌خواهیم درباره‌ی یکی از این افراد در کتاب‌مقدس صحبت کنیم. نمیدانم شما از کجا صدای من رو می‌شنوید یا اینکه آیا در خدمتی هستید یا نه ولی اگر تو خدمتی مشارکت دارید، اینو خیلی خوب متوجه شدید که چقدر مهمه توی خدمتی که انجام می‌دید، افراد وفادار و همدلی باشن که شما را خدمت‌تان حمایت کنن و بتونید با هم تقریبا بدون مشکل کار کنید علی‌الخصوص وقتی چالش‌های مختلفی پیش میاد.

      اگر همچین افرادی را کنار خودتان ندارید، می‌دانید که خیلی سخت میشه کار کرد و بخاطر همینه که عیسی افراد را واسه خدمت ۲ به ۲ میفرسته تا همدیگه را بلند کنند.

      اگر هم چنین خدمتی را نداشتید یا مسئولیت چنین خدمتی کاملا به عهده شما نیست، می‌تونید کسی باشید که باعث دلگرمی و تشویق خادمین یا تیمتون باشید.

      وقتی متن امروز رو نگاه می‌کنیم، با دو شخص روبرو میشیم که هر دو، اشتیاق به خدمت کردن به فیلیپیان را داشتن اما تو ۲ نوع خدمت مختلف.

      تیموتائوس که پولس اون را کسی میخونه که مثل خود پولسه برای کلیسای فیلیپی و همون خدمت و اشتیاق را برای آنها داره و شخص دوم، اپفرودیتس که از اهالی همون فیلیپیه و از طرف فیلیپی‌ها برای خدمت کردن به پولس فرستاده شده.

      بزارید از فیلیپیان ۲: ۱۹ الی ۳۰ را بخوانم:

      امیدوارم كه با خواست عیسی خداوند، بزودی تیموتاؤس را نزد شما بفرستم تا با آگاهی از احوال شما آسوده ‌خاطر شوم. او تنها کسی است كه احساسات مرا درک می‌کند و واقعاً در فکر شماست. دیگران همه به فکر خود هستند نه در فکر پیشرفت کار عیسی مسیح! شما تیموتاؤس را خوب می‌شناسید و می‌دانید كه او چگونه مانند یک پسر نسبت به پدر خود در انتشار انجیل به من خدمت کرده است. پس امیدوارم به مجرّد اینکه وضع من معلوم شود، او را نزد شما بفرستم. و اطمینان دارم كه با کمک خداوند، خود من نیز بزودی نزد شما خواهم آمد. لازم دانستم «اپفرودیتس» را كه برادر، همکار و هم قطار من بوده است و شما او را برای خدمت من و رفع احتیاجاتم فرستاده بودید، نزد شما برگردانم. زیرا او برای همهٔ شما دلتنگ شده و از اینکه از بیماری او باخبر گشته‌اید، ناراحت شده است. راستش این است كه او مریض و حتّی مشرف به موت بود. امّا خدا بر او رحم کرد و نه تنها بر او، بلکه بر من نیز رحم فرمود، مبادا این غم بر غمهای دیگر من افزوده شود. پس مایل هستم هرچه زودتر او را نزد شما بفرستم تا شما با دیدن او بار دیگر خوشحال شوید و به این وسیله غم من هم کمتر خواهد شد. پس با شادی او را به عنوان برادری در خداوند بپذیرید. به افرادی مثل او احترام بگذارید، زیرا او نزدیک بود در راه خدمت مسیح جان بسپارد و برای اینکه نقص خدمت شما به من را جبران کند، جان خود را به خطر انداخت.

      وقتی این خصوصیات را از شخصیت این خادمین می‌بینیم، ممکنه فکر کنیم که ما نمی‌تونیم خودمون را باهاشون مقایسه کنیم، فکر کنیم چطور ممکنه خدمت خودم را با کسی مثل پولس مقایسه کنم، چون خواندگی و عطایائی اون اصلاً برای من غیرقابل تصوره. حتی نمیتونم با تیموتائوس مقایسه کنم، چون او با کسی بود که می‌تونست ببینه یک خادم، چطور زندگی و خدمت میکنه.

      اما وقتی به اپفرودیتس می‌رسیم، می‌بینیم همچین کسی می‌تونیم باشیم.

      می‌دانیم که پولس کسی نیست که از کسی تعریف‌ بی‌خودی کنه و یا چیزهایی که درباره کسی بگه که صحت کامل نداره اما با چیزی که درباره این مرد میگه، می فهمیم اون چه شخصیتی داشت.

      می‌بینیم که اون کسی که ما میتونیم ازش الگوبرداری کنیم چون خصوصیات اون، میتونه تو زندگی ما هم صدق کنه.

      قبل از هر چیز، اون به مسیح ایمان داشت و این چیزیه که ما را با همه شاگردها مشابه میکنه. دومین چیز اینه که اون، ایمان خودش را برای خودش نگه نداشت که تو خونه بشینه و صرفا از بودن با مسیح و برکات اون بخواد لذت ببره بلکه به نیازهای سایر ایماندارا یا خادمین هم نگاه کرد. شروع به خدمت کرد، واسه همینه که پولس، او را همکار و هم خدمت خودش میخونه. اون خودش را وقف خدمت میکنه نه به تنهائی بلکه تو مشارکت با پولس و تیموتائوس.

      همینطور ارتباطی بود بین کلیسای محلی فیلیپی و خادمی که در نقطه‌ دیگه‌ای داشت خدمت می‌کرد که حتی باعث برکت پولس بود.

      بیایید توجه کنیم: پولس اپفرودیتس را ‘برادر، همکار و هم‌قطار’ خودش می‌دونه. این فقط یک تعریف ساده نیست، بلکه نشونه‌ی تعهد، فداکاری و همراهی در خدمت خداست! اینها بخشی از شخصیت کسیه که در همهٔ جنبه‌های زندگی‌، یک مسیحی واقعی بود.

      پولس و کلیسا می‌توانستن روی چنین کسی حساب کنن و امروز هم خداوند می‌تواند از چنین افرادی برای خدمتش استفاده کند. اما متاسفانه باید گفت که تعداد چنین افرادی کمه اما با این‌حال، اگر ما از تعلیمات  عهد جدید و پولس، سبک زندگیش و خدمتش که در عهد جدید نوشته شده پیروی کنیم، می‌توانیم مانند اپفرودیتس باشیم.

      پولس میگه اپفرودیتس بخاطر خدمتی که داشت، در مسیر درگیر بیماری شد که می‌تونست منجر به فوت اون بشه اما همچنان، خدمتی که براش فرستاده شده بود را به انجام رساند.

      این من به یاد خیلی از شما انداخت که بخاطر مسیح ممکنه تو شرایطی قرار بگیرید که براتون مشکل پیش بیاد یا اینکه از طرف خانواده‌اتون طرد بشید یا اینکه توسط حکومت دستگیر بشید. این خدمتیه که به هر کسی داده نشده همونطوری که فقط به اپفرودیتس داده شد و اون تا سر حد زندگیش به این خدمت و خواندگی وفادار بود.

      بزارید تشویقتون کنم که سعی کنید تو خدمتی که هستید یا قرار گرفتید، برای همدیگه مشوق و الهام بخش باشید. مثل این مرد وفادار بمونید، به چیزها و شرایط منفی نگاه نکنید، هوشیار باشید و  نذارید چیزی شما را ضعیف یا سست کنه و امیدتون را ازتون بدزده. به خواندگی‌تون نگاه کنید که چطور می‌توانید خدمت‌تان را به کمال برسانید.

      پس امروز تصمیم بگیر که مثل اپفرودیتس باشی، خادمی وفادار که حتی در سختی‌ها نیز به خواندگی‌اش پایبند می‌ماند. خداوند به دنباله‌ی چنین افرادی است.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #فیلیپیان #فیلیپی #چالش #زندگی_مسیحی #تیموتائوس #پولس # اپفرودیتس #وفاداری #خدمت #همکاری #الگو #نمونه #الهام_بخش #تشویق #

      • 12 Episode
      • فیلیپیان ۳: ۱ ـ ۳  |  Philippians 3 : 1-3

      نص:

      وقتی برکت، مانع میشه!

      آیا ممکن است چیزی که زمانی حکم خدا بوده، روزی برای ما به سنگ لغزش تبدیل بشه؟

      این سوال شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما امروز می‌خوایم بهش فکر کنیم که آیا تمام دستورات خدا همیشه برای همه زمان‌ها و شرایط، ثابت و یکسان باقی خواهند ماند، یا ممکن است چیزی که روزی ارزشمند بوده، در طول زمان کم‌ارزش و حتی گمراه‌کننده بشه؟

      برای مثال، در اروپا با افرادی آشنا شدم که تعمیدشون را معادل نجات پیدا کردن می دونستن. وقتی از بعضی‌شان پرسیدم که چرا فکر می‌کنند نجات دارن، جواب میدادن که در فلان سال تعمید گرفتم. این فکر نه ‌تنها بین مسیحیان فارس زبان شنیدم بلکه حتی بین اروپایی‌هایی که تو خانواده‌های مسیحی بزرگ شده‌اند، دیدم.

      در این بین، با کلیسایی آشنا شدم که برای سال‌ها هیچ‌کس را تعمید نمی‌دادن نه به این دلیل که تعمید را رد می‌کردند، بلکه چون نگران بودند که مردم به‌جای تمرکز بر روی کار مسیح، تمرکزشان روی تعمید به ‌عنوان عامل نجات باشه.

      اما این موضوع، در تاریخ قوم اسرائیل و خصوصاً بین مسیحیان یهودی‌نژاد، طور دیگه‌ایخودش را نشان داد. ختنه که روزی علامت عهد خدا با ابراهیم بود، کم‌کم به نشانه‌ای برای برتری نژادی تبدیل شد و به جایی رسید که داشتن این نشانه، از زندگی تو اطاعت از خداوند مهم‌تر به نظر می‌رسید.

      حالا، بیایید به فیلیپیان ۳: ۱ الی ۳ نگاه کنیم:

      دیگر اینکه ای برادران من، در اتّحاد خود با خداوند شادمان باشید. از نوشتن و تکرار آنچه قبلاً نوشته بودم، خسته نمی‌شوم؛ زیرا می‌دانم كه این برای امنیّت شماست. از آن سگها و كارهای پست ایشان و آنانی كه برای ختنه یعنی بریدن عضوی از بدن اصرار دارند، برحذر باشید. زیرا ما دارای ختنهٔ واقعی هستیم نه آنها. زیرا ما به وسیلهٔ روح، خدا را می‌پرستیم و به مسیح افتخار می‌کنیم و به امتیازات ظاهری اتّكایی نداریم.

      پولس در این بخش از نامه‌اش، به شدت علیه کسانی که به شریعت‌گرایی روی می‌آورند، هشدار می‌ده. این نوع آموزه‌ها نه‌ فقط برای کلیساهای آن زمان خطرناک بوده‌اند، بلکه واسه کلیساهای امروز هم همچنان خطرناک هستند، چون این نوع تعالیم، کار مسیح را بر روی صلیب انکار می‌کنه و به خودمون نگاه میکنه و  به شایستگی‌ که ظاهرا تو ما ممکنه دیده میشه، بجای اینکه تمرکز اصلی روی مسیح و کار اون باشه و این خطرناکه چون این تمرکز را روی ما و کارهای ما میزاره.

      و پولس فقط به هشدار دادن بسنده نمی‌کنه؛ او ما را با حقیقتی عمیق‌تر روبرو می‌کنه، اینکه ایمان واقعی به ظاهر مذهبی و شریعتی وابسته نیست، بلکه نشانه‌ی واقعی، تولد درونیه.

      اون از ۳ خصوصیت مهم صحبت میکنه که تو کسانی که از درون تغییر کرده‌اند و ختنه‌ی روحانی شده‌اند، دیده میشه:

      خصوصیت اول اینه که آن‌ها به وسیلهٔ روح خدا پرستش می‌کنند. این یعنی پرستش آن‌ها دیگر یک سری مراسم خشک و تکراری نیست، بلکه یک رابطه زنده با خدا هستش.

      خصوصیت دوم اینه که به مسیح عیسی فخر می‌کنند. تا قبل از مسیح، افراد به نیکوئی و کارهای مذهبی‌اشون افتخار میکردن، به این که چقدر خوب دستورات را سعی میکردن انجام بدن، اما امروز، به مسیح افتخار می‌کنیم، چون بخاطر اونه که نجات پیدا کردیم نه با کارهایی که می‌کنیم.

      خصوصیت سومی که میگه اینه که بر امتیاز‌های ظاهری اتکا نمیکنن. این یعنی تکیه‌ی ما نباید روی چیزهای مادی، ظاهری یا موفقیت‌های شخصی‌مون باشد. هر چیزی که بتونه باعث غرور ما شود، می‌تواند ما را از مسیر خدا دور کند.

      ایمان ما نباید درگیر چیزهایی شود که فقط ظاهر مذهبی دارند. خدا ما را به یک زندگی پر از روح، محبت و حقیقت دعوت کرده و کلیسای فیلیپی، با اینکه کلیسای وفادار و موفقی بود، اما خطر شریعت‌گراها، آنها را تهدید میکرد. این خطر امروز هم وجود داره و حتی برعکس آن، چون دنیا تلاش میکنه تعالیم خارج از کتاب‌مقدس را به مسیحیت و کلیسا اضافه کنه.

      پس بهتره مراقب نگرانی‌هایی که از این ۲ طرف وارد میشه، باشیم و به ‌جای اینکه به خودمان نگاه کنیم، به کاری که مسیح برای ما انجام داد نگاه کنیم. وقتی با ایمان به جلال او نگاه می‌کنیم، دیگر نیازی به کارهای مذهبی بسنده کنیم یا با کسی خودمون را مقایسه کنیم، چون می‌بینیم هیچ چیزی در برابر جلال اون دیده نمیشه و ارزشی ندارد.

      اگر هر روز به مسیح نگاه کنیم و اجازه بدهیم روح‌القدس در زندگی ما عمل کند، نه تنها از تعالیم و قوانین ظاهری دور خواهیم شد، بلکه قلب ما هم نسبت به خدا و رابطه‌امون تغییر میکنه.

      آیا امروز هم چنین چیزی تو زندگی ایمانی ما رخ داده است که باید دوباره بهش نگاه کنیم؟

      آیا چیزهایی تو زندگیمون هستن که روزی از طرف خدا، برکتی بودن، اما الان به مانعی تو رشد روحانیم تبدیل شدن‌؟

      این سوالی است که خوبه گاهی برای خودمون یادآوری کنیم تا تو مسیر صحیح ایمان و رابطه با مسیح حرکت کنیم.

      برکت و حکمت خداوند با شما باشد.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #فیلیپیان #فیلیپی #برکت #مانع_برکت #سنگ_لغزش #سنت #روش #تقلید #پولس # تعمید #تعمید_روح #تغییر_درونی #ختنه #یهود #یهودیان #یهودیان_مسیحی_نژاد #شریعت_گرا #شریعت_گرائی #خطر #پرستش #فخر #افتخار_مسیحی

      • 13 Episode
      • فیلیپیان ۳: ۴ ـ ۶  |  Philippians 3 : 4-6

      نص:

      واقعاً فرق داریم؟

      تا حس کردی چون از یه خانواده خاص نیستی، یا چون سابقه خاصی نداری، یا به‌ خاطر زبان، فرهنگ، یا گذشته‌ات طور دیگه‌ای بهت نگاه شده؟ یا برعکس، شاید خودمون هم دانسته یا ندانسته، دیگران رو با همین عینک‌ها قضاوت کرده باشیم؟

      میخوام نگاهی بندازیم به جایی که این تقسیم‌بندی‌ها خیلی شدید و رسمی بودن و هنوز هم تا حد زیادی وجود دارن، هند. شاید شما هم از فیلم‌های بالیوود خوشتان بیاد، پر از رنگ، موسیقی، رقص، اما پشت این فرهنگ، قرن‌هاست که مردم به ۴ طبقه‌ی مختلف اجتماعی تقسیم شدن. روحانیون که بالای بالای هرم قرار دارن، تا کارگرانی که در طبقه آخر، پایین‌ترین بخش این هرم هستن. اما یه گروه هم هست که حتی در این تقسیم‌بندی هم جایی ندارن، دالیت‌ها که به نجس‌ها هم معروف هستن که تا نیم قرن پیش، اجازه تحصیل داشتن نداشتن و شغلی جز تمیز کردن فاضلاب یا جابجایی مردار حیوانات و اینجور کارهای پست بیشتر بهشون داده نمیشد. حتی لمس کردنشان گناه محسوب می‌شد و متاسفانه امروز هم این جایگاه‌ها، با وجود غیرقانونی بودن، اما وجود دارن.

      این ساختار طبقاتی، یک نمونه‌ است از اینکه چطور جوامع، انسان‌ها رو به دسته‌های برتر و بائین‌تر تقسیم می‌کنن همون چیزی که تو خیلی از فرهنگ‌ها و حتی تو تاریخ کتاب مقدس و کلیساهای اولیه هم دیده میشه مثل: برخورد مصریان با عبرانی‌ها در زمان اسارت، رفتار یهودیان با غیر یهودیان در عهد عتیق، یا اختلاف یهودیان با سامری‌ها و حتی کلیسای اولیه هم از این اختلافات بی نصیب نبود. پطرس با غیر یهودیان، مسیحیان یهودی نژاد با هلنیستی‌ها و …. همیشه تبعیض‌ها وجود داشتن.

      اما چیزی که امروز می‌خوایم بهش نگاه کنیم در مورد کسیه که خودش روزی بالاترین جایگاه اجتماعی را داشت و به نژاد و گذشته‌اش، مذهب و خداترسی‌اش افتخار میکرد تا روزی که با مسیح ملاقات میکنه. پولس.

      بیاید به نامه‌ فیلیپیان ۳ آیات ۴ الی ۶ نگاه کنیم.

      اگرچه من حقّ دارم كه به این مزایا متّكی باشم. اگر دیگران تصوّر می‌کنند كه حقّ دارند به امتیازات ظاهری متّكی باشند، من حقّ بیشتری دارم. من در هشتمین روز تولّد خود ختنه شدم و به طور مادرزاد، اسرائیلی از طایفهٔ بنیامین و یک عبرانی اصیل هستم. از لحاظ رعایت شریعت، فریسی بودم، و از لحاظ تعصّب، به کلیسا آزار می‌رسانیدم و مطابق معیارهای شریعت، من یک مرد بی‌عیب محسوب می‌شدم.

       

      همیشه تو دوران مختلف، افراد به اصل و نسب‌شون افتخار میکردن و یهودیان هم دلائل زیادی براش داشتن. خدا هیچ‌ قومی را جز یهودیان به عنوان قوم خاصش انتخاب نکرده بود یا به اقوام دیگه مکاشفه خاص یا کلامش را نداده بود. فرشته‌ها به اقوام دیگه ظاهر نشده بودند و این قدر معجزات در هیچ قومی دیده نشده بود، اما این چیزی نیست که بخاطر خوب بودن و خاص بودن قوم اسرائيل بهشون داده شده باشه بلکه خدا بود که به پدران قوم اسرائيل وعده داده بود و بخاطر وعده‌اش، آنها را انتخاب کرده بود همانطوری که بارها تو عهد عتیق میخوانیم.

      اما کسائی پیدا شده بودن که طور دیگه‌ای به پولس، کلیساهای غیریهودی و فیلیپیان نگاه میکردند.

      هنوز براشون یهودی و غیریهودی مهم بوده و هنوز دنبال شریعت و حفظ ظاهر اون بودن و شاید حتی شاید فکر میکردن که پولس خودش یهودی نیست! اون یکی از ما که الگو بقیه هستیم، نیست! واسه همین پولس میگه: هستم و خیلی بیشتر از اون چیزی که شما فکر می‌کنید، هستم.

      اگه قراره کسی به گذشته‌اش، به قوم و ریشه‌اش، به تلاش‌‌های مذهبی‌اش افتخار کنه، اون منم. از بچگی، تو سنت یهودی بزرگ شدم، از نسلی که چه از پدر و چه از مادر، تماماً یهودی بودن و از قبیله بنیامین، فریسی، غیور برای خدا و از نظر نگه داشتن شریعت، بی‌عیب محسوب بودم.

      پولس نه ‌تنها عضوی از همان قوم خاص بود، بلکه تو همان قوم، الگویی برای بقیه بود و هر چیزی که برای یک یهودی باعث افتخار بود، تو زندگی پولس پیدا می‌شد. اما حالا چی؟

      اما دیگه به اون چیزی که بودم، افتخار نمیکنم چون چیزی خیلی بهتری پیدا کردم یعنی مسیح.

      و این چیزی بود که بعضی‌ها نمی‌خواستن بشنون.

      و چقدر لازمه این حرف امروز هم شنیده بشه و تو رفتارها دیده بشه، چون ما هم گاهی ممکنه باز هم همدیگه رو به چشم نژاد، فرهنگ، گذشته یا حتی ظواهر مذهبی بسنجیم چون این طبیعت و گذشته ما هنوز هم میخواد تو ما خودی نشان بده. گاهی یادمون می‌ره که معیار خدا نه اصل و نسبه، نه کارهای مذهبی ما، بلکه رابطه‌مونه با مسیحه که اصله.

      افرادی که هنوز فکر میکنن میتونن با کارهاشون نجات پیدا کنن یا بهش امید دارن، باید از خودشان بپرسن که آیا من هم مثل پولس در گذشته، در اشتباه نیستم؟ آیا اعتمادم به پارسایی و عدالت خودم، من را تو همین خطر جدی قرار نمیده؟

      اگه واسه ما تو روابطمون امروز، تحصیلات یا یک اصل و نسب مهمه یا بودن تو یک خانواده خاص یا حتی مسیحی، اگه همیشه سعی کردیم بی عیب رفتار کنیم، یا حتی خیلی تو خدمت و فعالیت تو کلیسا بوده باشیم، پولس داره بهمون نشون میده که هیچ‌کدام اینها نباید برامون افتخار باشن یا تفاوت و تبعیضی برای ما ایجاد کنن.

      اگه حس میکنی به خاطر گذشته‌ات یا شرایطت، مثل بقیه نیستی، یا ازشون پائين‌تری یا حتی برعکس فکر میکنی که چیزایی داری که بقیه توشون دیده نمیشه پس یه قدم جلوتری، موضوع اینه که همه ما فقط در حضور خدا می‌تونیم با یک چیز بایستیم و اون هم فیض مسیح هست.

      پولس بهمون نشان میده که حتی بهترین‌ها هم بدون مسیح، هیچ‌ان.

      شاید خوبه امروز چند دقیقه وقت بذاریم و از خودمون بپرسیم:

      آیا جایی توی دلم هست که هنوز فکر می‌کنم از بقیه بهترم؟ یا برعکس: آیا هنوز بخاطر گذشته یا شرایطم، خودمو پایین‌تر از بقیه می‌دونم؟

      پس اگه تو کلیسا کسی که لباس‌های ساده‌تری پوشیده، یا لهجه عجیبی داره، یا نو ایمانه و ممکنه افرادی اونو ندیده بگیرن، شاید وقتشه یه نگاه تازه بندازیم به این رفتار.

      بیایم اینارو پیش مسیح بیاریم و این هفته، یه نفر رو که شاید باهات خیلی فرق داره، چه از نظر فرهنگ، چه لهجه، ظاهر یا گذشته و به طور خاص دعا کنیم براش، یا اگه میشه، یه صحبت کوتاه باهاش داشته باشیم و محبتومون را بهش نشان بدیم، چون توی پادشاهی خدا، هیچ‌کس پایین‌تر یا بالاتر نیست. ما همه به یک اندازه نیازمند فیضیم.

      برکت خدا با شما باشه.

      Social Media:

      Website: https://kalameye-hayat.com

      Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial

      Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat

      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos

      #کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #فیلیپیان #فیلیپی #پولس #تعمید #تغییر_درونی #ختنه #یهود #یهودیان #یهودیان_مسیحی_نژاد #شریعت_گرا #شریعت_گرائی #خطر #فخر #افتخار_مسیحی #هند #هندوستان #دالیت #نجس #ساختار_طبقاتی #شکاف_طبقاتی #اختلاف_طبقاتی #قوم_خاص #تبعیض #فیض_مسیح

Published: 28/03/2025