Listen now for free
Philippians
گاهی در زندگی به موقعیتهایی میرسیم که هیچ چیز مشخص نیست؛ مثل این است که در میان طوفان گیر افتاده باشیم. این فکر همیشه برای من جذاب بوده: چطور میشود در چنین شرایطی آرامش را حفظ کرد، اعتماد داشت و با قدرت ایستاد؟ همین دغدغه باعث شد به یکی از خاصترین نامههای عهد جدید برسم: نامه پولس به کلیسای فیلیپیان.
این نامه را پولس زمانی نوشت که در زندان روم بود؛ اما نکته عجیب و الهامبخش این است که با وجود سختیهای زندان، این نامه پر از شادی، قدردانی و امید است. چطور ممکن است کسی که به ناحق زندانی شده و در آستانه اعدام است، از شادی سخن بگوید؟ این چیزی است که در طول بررسی این نامه با هم کشف خواهیم کرد.
برای درک بهتر، به ماجرای آغاز کلیسای فیلیپی نگاهی میاندازیم. پولس در سفر بشارتی دوم خود، با هدایت رؤیایی به مقدونیه رفت. در فیلیپی، او زنی به نام لیدیه را ملاقات کرد که به ایمان آورد و همراه خانوادهاش پایهگذار کلیسا شد. اتفاقات در فیلیپی بهسادگی پیش نرفت؛ پولس به دلیل آزادی یک دختر فالگیر از روح شریر، به زندان افتاد. اما حتی در زندان، او و سیلاس با پرستش خدا، شاهد معجزهای شدند که درهای زندان را گشود و باعث ایمان آوردن زندانبان شد.
کلیسای فیلیپی با پولس ارتباطی خاص داشت؛ نه تنها از نظر روحانی بلکه از نظر مالی و روحانی نیز حمایتش میکردند. این نامه مثل نامهای صمیمانه از یک میسیونر به کلیسای حامیاش است. پولس در این نامه درباره شادی در جفا، اهمیت اعتماد به خدا و اولویت دادن به مسیح صحبت میکند.
با وجود کوتاهی این نامه (فقط ۱۰۴ آیه)، بارها و بارها نام مسیح ذکر میشود. این نشان میدهد که پولس در هر شرایطی، مسیح را در مرکز زندگیاش قرار داده بود. این نامه دعوتی است به ما که در هر موقعیتی، شادی را در ایمان خود پیدا کنیم و به اولویتهای زندگیمان نگاه تازهای بیندازیم.
امیدوارم در این سفر معنوی با هم همراه باشیم.
-
-
- 01 Episode
- فیلیپیان ـ مقدمه | Philippians 1
نص:
سلام دوباره به شما
امیدوارم هر جایی که هستید، خوب باشید.
مدتی قبل، وقتی نامه غلاطیان را داشتم کار میکردم، باز هم خبری شنیدم از دستگیری مسیحیان تو شهرهای مختلف و وقتی داشتم به شرایطی که تو زندان تحمل میکنن فکر کردم اینکه چه تجربههای سختی دارن پشت سر میزارن، اینکه بخاطر ایمانشون، زنداین بشن، یا به حبسهای طولانی محکوم میشن و یا اینکه در نهایت ایران رو ترک کنن و مهاجرت کنن، فکر من رو خیلی مشغول کرد.
بخاطر همین داشتم فکر میکردم که چطور ممکنه تو این شرایط که هیچ چیزی مشخص نیست، در آرامش موند و اعتماد کرد و محکم ایساد.
این فکرها، یکی از مهمترین انگیزههای من بود واسه شروع این برنامه که از نامه فیلیپیان میخواستم استفاده کنم. همونطوری که احتمالاً میدانید، این یکی از شادترین و لطیفترین نامههای عهد جدیده که پولس، وقتی تو زندان روم بود، این نامه را مینویسه.
دوست داشتم بیشتر بفهمم که چرا و چطور میشه کسی مثل پولس، با همه معجزاتی که انجام داده بود، مثل یک جنایتکار به زندان بیفته، کتک بخوره و در نهایت اعدام بشه اما دهانش پر شکرگزاری باشه و کلیسا را به شادی و شکرگذاری دعوت کنه.
واسه همین سراغ این نامه اومدم و قراره تو هفتههای دیگه، این نامه را بررسی کنیم.
امیدوارم شما رو هم همراه خودم داشته باشم.
بزاید قبل از اینکه این نامه را شروع کنیم، به کلیسای فیلیپی نگاه کنیم.
وقتی کتاب اعمال رسولان بخونیم، میبینیم تو سفر دوم بشارتی، پولس، تو خواب کسی را میبینه که از مکادونیه درخواست کمک میکنه و بخاطر همین موضوع مطمئن میشه که باید به مکادونیه بره. بعد از گذشتن از چند شهر، به مرز مکادونیه که شهر فیلیپی بود میرسه و آنجا با زنی به اسم لیدیه آشنا میشه. بعد از اینکه لیدیه و خانوادهاش ایمان میارن، مدتی پیش آنها میمونه تا اینکه یک روز، روح شریری را از دختر فالگیری بیرون میکنه که با شورشی که صاحبکارهای اون دختر راه میندازن، پولس کتک میخوره و به زندان انداخته میشه ولی همون شب، وقتی با سیلاس تو زندان پرستش میکردن، فرشته خدا درهای زندان را باز میکنه و این باعث میشه که زندانبان و خانوادهاش نجات پیدا کنن.
این خلاصهای بود از اتفاقات تو فیلیپی و کلیسایی که اونجا شروع میشه ولی وقتی با بقیه کلیساهای عهد جدید این کلیسا را مقایسهاش میکنیم، میبینیم که این کلیسا صمیمی بیشتری با پولس داشت و حتی خدمت اون را حمایت مالی هم میکردن.
نوشتن نامهای به این صمیمیت، کمی شبیه چیزیه که امروز هم وجود داره بین کلیسایی که میسیونرها را اعزام میکنن و آنها را حمایت میکنن حالا چه با دعا چه با هدایای مالیاشون و معمولاً وقتی میسیونرها بعد از چند سال به کلیسایی که آنها را برای خدمت فرستاده بود، برمیگردن، همچین حسی وجود داره که درباره خدمت یا فعالیتشون صحبت میکنن همینطور درباره چالشها و ضعفهایی که باهاش روبرو بودن و این چیزیه که تو این نامه، میبینیم که پولس از زندانی شدن و اعتمادی که به مسیح داشت صحبت میکنه یا حتی از زندگی گذشتهاش که جلوی شناختی که از مسیح بدست آورده اصلاً ارزشی نداره.
همونطوی که قبلاً هم گفتم، احتمالا پولس تو زندان روم این نامه را مینویسه، چون مثلاً آیه ۱۳فصل ۱ یا فصل ۴ آیه ۲۲ از گارد امپراتوری یا خانواده قیصر صحبت میکنه و کتاب اعمال ۲۸:۲۰ میگه که پولس ۲ سال در زندان روم بوده، پس احتمالاً این نامه حدودا سال ۶۱ ـ ۶۲ میلادی نوشته شده باشه.
چیزهای زیادی هستش که این نامه را خاص میکنه و بنظر من یکی از جالبترینهاش اینه که تو شرایطی که پولس تو زندان داشت، باز هم از شادی صحبت میکنه و کلیسا را تو جفایی که تحمل میکرد، تشویق به شاد بودن میکرد.
و در آخر، با اینکه این نامه کوتاهیه که شاید تو ۲۰ دقیقه بشه خوندش ولی تو همین ۱۰۴ آیه، نزدیک ۵۰ بار اسم عیسی را یا مسیح رو میبره یا به اون اشاره میکنه. این نشان میده که اولویت پولس تو زندگیش چی بود و این میتونه کمکمون کنه تا به اولویت زندگی خودمون هم نگاه کنیم. اینکه آیا میتونیم تو هر شرایطی، مسیح اولویتمون باشه و بخاطر این شکرگزار و شاد باشیم.
Social Media:
Website: https://kalameye-hayat.com
Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial
Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos
#کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح
-
- 02 Episode
- فیلیپیان ۱: ۱ـ۲ | Philippians 1 : 1-2
نص:
نمیدانم آیا شما در کلیسایی که هستید که با کشیشها یا اسقفهایی در ارتباط باشید یا نه، ممکنه شما صدای من رو از ایران بشنوید یا انستان یا خارج از کشور زندگی کنید اما جایی مثل ایران که ایمان مسیحی به معنی واقعی تو جفا هستش، چیز راحتی نیست که نه به کتاب مقدس و نه به کشیشان تحصیل کرده به راحتی دست پیدا کرد و وجود این چیزها خیلی کمک میکنن ما را تا بتونیم تو ایمان مسیحیامون رشد کنیم اما این امکانات برای رشد، همه چیز نیست.
اگه شما به این چیزا دسترسی دارید، خدا رو شکر اما اگه دسترسی ندارید، این به این معنی نیست که شما فرصت رشد کردن تو ایمانتون را ندارید بلکه ایمان و رفتار مسیحی خیلی بزرگتر از داشتن دانش یا منابع مسیحی یا ارتباطات هستش و قبل از هر چیز، یک رشد درونی و شخصی هستش که دانش، فقط میتونه کمک کنه تا این رابطه با شناخت بیشتری و عمیقتری پیش بره.
این چیزیه که مشابهش را تماما تو کلیسای فیلیپی میبینیم.
با وجود کمبودهای مختلف، فیلیپیان که احتمالا بار اول تو سال ۵۲ میلادی بشارت رو شنیده بود، رشد کردن و تبدیل به کلیسا شدند.
الان که حدود سال ۶۲ میلادی هستش، کلیسای فیلیپی به حدی رشد کرده که نه فقط کشیشها دارن بلکه حتی اسقفها هم تو این کلیسا حضور دارند.
از نامه فیلیپیان فصل ۱: ۱ الی ۲ را میخوانم:
از طرف پولس و تیموتاؤس، غلامان مسیح عیسی، به همۀ مقدّسین شهر فیلیپی که با عیسای مسیح متّحدند، از جمله سرپرستان و خادمان. فیض و آرامش خدای پدر و عیسای مسیح خداوند با شما باد.تو ترجمه مژده که ما از آن استفاده میکنیم، لغت سرپرست و خادم آمده اما تو ترجمههای دیگه اسقف و کشیش ترجمه شده اما اگه یادتون باشه پولس برای بشارت همیشه اول کنیسههای هر شهر میرفت و بشارت میداد ولی وقتی وارد شهر فیلیپی میشه، برای دیدن ایماندارهای یهودی، روز سبت، کنار رودخانه میره تا اونا را پیدا کنه چون تو فیلیپی کنیسهای وجود نداشت و تو رسوم یهودی، باید حداقل ۱۰ مرد خانوادهدار وجود داشته باشه که بشه یک کنیسه یهودی را تو شهری تاسیس کرد. پس نه کتاب مقدس را داشتن، نه جایی برای عبادت و نه کسی که تعلیمشون بده.
این نشان میده که شهر فیلیپی چقدر از لحاظ ایمانی و خداشناسی عقب افتاده بود ولی بعد از گذشت ۱۰ سال، پولس نامه رو براشون مینویسه، به شبانان و اسقفان سلام میرسونه.
خوب با گذشت ۱۰ سال، چه اتفاقی افتاده که این کلیسای نوپا، دارای خادمینی مثل اسقفها یا کشیشها شده؟
اگه استاندارهای پولس را تو انتخاب اسقف و کشیش تو نامههای شبانی مثل تیموتائوس و تیطس بخونیم، میفهمیم که این کلیسا، بدون شک با وجود کمبودهای زیادی که داشتن، رشد کرده و ظاهرا سیستم مالی هم داشتن که ۲ـ۳ مرتبه خدمت پولس را با هدایا حمایت کرده.
چیزی که بهش ایمان دارم و بارها تجربهاش کردم اینه که ایمان و رفتار مسیحی، ربط زیادی به سن ایمان یا دانش نداره بلکه چیزی که باعث رشد شخص میشه، رابطهایه که با مسیح داره.
چند سال قبل با کسی آشنا شدم که نزدیک ۱۰ سال بعد از من به مسیح ایمان آورد ولی این من بودم که باید از اون یاد میگرفتم چه رفتارش و چه علمش. این همون چیزیه که پولس را طوری تحت تاثیر گذاشته بود که دائما ازش صحبت کنه و دنبال جلال اون باشه نه جلال و خواستههای خودش و هیچ چیزی برای اون، مرئی تر و قابل لمستر از اون نباشه. این رو بخواد و زندگی کنه و ازش حرف بزنه که برای شناخت اون همه چیز رو فضله شمردم، میخوام تو همه چیز شبیه اون بشم و حتی تو رنج و مرگ اون.
این باعث میشه که خود ما، کلیسا یا جماعتمون رشد کنه و خادم بسازه.
Social Media:Website: https://kalameye-hayat.com
Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial
Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos
#کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #کشیش #اسقف # خادم #جفا # کمبود_امکانات #مژده_برای_عصر_جدید #کنیسه # رشد_مسیحی #دستگذاری #تیموتائوس #تیطس #پولس # رشد_مسیحی # شناخت_مسیحی # شاگرد_مسیحی
-
- 03 Episode
- فیلیپیان ۱: ۳ الی ۱۱ | Philippians 1 : 3-11
نص:
اشتیاق به مشارکت کلیسایی و محبت آگاهانه
احساس شما نسبت به کلیسایی که عضوش هستید یا باهاش مشارکتت میکنید، چیه؟
آیا به این مشارکت اشتیاق دارید و تشنه این رابطه هستید؟
آیا وقتی مشارکتتان را به یاد میارید، دلتون تنگ میشه یا منتظر این هستید که دوباره با هم مشارکت داشته باشید؟
ممکنه ججواب دادن به این سوال کمی سخت باشه بخاطر تجربه یا خاطراتی مختلفی که توی کلیسا دارید اما این حسی بود که پولس نسبت به کلیسای فیلیپی داشت و با احساساتش تو این نامه بهشون میگه که چقدر اشتیاق داره برای دیدن و مشارکت کردن با اونها.
بزارید با آیات ۳ تا ۱۱ فصل ۱ ادامه بدم:
هروقت كه شما را به یاد میآورم خدا را شکر میکنم؛ و در تمام دعاهایم نام شما را با شادمانی ذکر میکنم و به خاطر همکاری شما در انتشار انجیل كه از اولین روز شنیدن آن تا به حال ادامه دارد، خدا را سپاس میگویم. من اطمینان دارم آن خدایی كه در شما کار نیکویی را شروع کرد تا روز مسیح عیسی، آن را به کمال خواهد رسانید. من حقّ دارم كه دربارهٔ شما چنین احساسی داشته باشم، زیرا همیشه در دل من هستید و من چه در زندان و چه به دفاع و پشتیبانی از انجیل مشغول باشم، شما را در فیض خدا با خود شریک میدانم. خدا شاهد است كه تا چه اندازه با احساسات گرمی كه مسیح عیسی در من ایجاد کرده است، مشتاق دیدار شما هستم. و دعایم این است كه محبّت شما همراه با آگاهی و کمال دانایی همچنان رشد کند تا همهچیز را بیازمایید و عالیترین آنها را انتخاب کنید. آن وقت در روز عظیم مسیح بیعیب و بی تقصیر خواهید بود. همچنین دعا میکنم كه زندگی شما از ثمرات نیكی مطلق كه به وسیلهٔ عیسی مسیح برای جلال و ستایش خدا به دست میآید، سرشار گردد.
اراده خداونده واسه کلیسا اینه که در رابطه و مشارکت صمیمی و عمیق با هم باشن. اون میخواد که ما به هم اشتیاق داشته باشیم و دلمون برای همدیگه بتپه همانطوری که مسیح گفت که از محبت شما به همدیگه دنیا میفهمه که شما شاگردان من هستید.
ولی محبتی که به کلیسا یا همدیگه قراره داشته باشیم، چه نوع محبتیه و کتاب مقدس از ما چه محبتی میخواد؟
پولس میگه که این محبت با آگاهی و کمال دانایی رشد کنه.
آیا کلیسای فیلیپی تو محبتی که داشت، ناقص بود یا کمبود داشت که پولس واسه رشدش دعا میکنه؟
میدانید که کلیسای فیلیپی یکی از بهترین کلیساهای عهد جدید بوده ولی محبت چیزیه که قراره رشد کنه و فقط با بازگشت مسیح این محبت به کمال میرسه.
فیلیپیان محبت زیادی به مسیح داشتن و همینطور به پولس ولی با این وضع، باز هم پولس داره دعا میکنه برای افزایش محبت آنها و این مهم نیستش که چقدر محبت در ما وجود داره بلکه این مهمه که ما اجازه بدیم که این محبت در ما دائما رشد کنه و رشد کنه و ما میةونیم بیشتر و بیشتر این محبت را داشته باشیم.
کلیسای فیلیپی هم با وجود اینکه در محبت کردن پولس یا ایمانداران، خوشنام بوده اما هنوز نیاز داشت که تو این محبت رشد کنه.
محبت کردن با اگاهی و شناخت درست، مهمه چرا که کلیساهایی هم بودن که این محبت را اشتباه به کار میبردن بدون آگاهی و شناخت درست. نمونهاش کلیسای قرنتس هستش که این محبت را به اشتباه درک کرده بود و سازش کاری با گناه را حتی نقطه قوت خودش میدید. این رو تو ۱ قرن ۵: ۱ تا ۷ میخونیم که تو رابطه با شخصی که تو گناه جنسی زندگی میکرد و این کلیسا بدون اینکه با اون شخص برخورد کنه و از گناهی که خیلی خطرناکه، اون شخص توبه کنه و برگرده و توبه کنه، حتی با این کارشون که با اون سازش میکردن، داشتن افتخار میکردن و این محبت چیزی نیستش که با آگاهی و شناخت درست باشه.
چیز دیگهای که محبت آگاهانه کلیسای فیلیپی را نشان میده اینه که پولس را از ابتدای خدمتش حمایت کردن حالا این میتونست با حمایت مالی باشه یا اینکه شخصی را فرستادن تا در کنار پولس باشه.
حتی حمایتهای مالی ما هم باید از روی آگاهی باشه.
مثلآً فیلیپیها، بعد از ایمان آوردن و آشنایی با پولس، تصمیم گرفتند که اون را حمایت کنن. برای حمایت مالی، نیاز هستش که ما آگاهانه تصمیم بگیریم.
آیا کلیسای فیلیپی زمان این رو داشت که بتونه پولس را خوب بشناسه تا بتونه اون را حمایت مالی کنه؟
آنها فرصت زیادی نداشتند برای شناخت پولس چرا که بخاطر اتفاقاتی که برای پولس تو فیلیپی میفته،، پولس خیلی زود مجبور شد کلیسای فیلیپی را ترک کنه. آیا این شناخت، به اندازه کافی بود که بخوان پولس را حمایت کنن؟
از لحاظ مدت شناخت، نه ولی از لحاظ روحانی، آره.
بدون شک شما هم کلیساها، خادمین یا سازمانهای مختلفی را ممکنه بشناسید و ممکنه روحالقدس شما را بارها مجاب کرده باشه که بخواد که شما، این سازمانها را حمایت مالی کنید.
سوالی که اینجا پیش میاد اینه که آیا شما، از صدای روحالقدس اطاعت میکنید یا نه؟!
دوم: در صورتی که اطاعت کردید، چطور متوجه میشید که کدام شخص، کلیسا و سازمانی هست که روحالقدس میخواد شما آنها را حمایت کنید؟
همونطوری که کلیسای فیلیپی منتظر نشدن ببینن که آیا خدمت پولس، ثمر میاره یا نه تا اونو حمایت کنن، ما هم اگه روحالقدس به دلمون میزاره که باید هدیه یا دهیک یا چیزی که به دلمون هستش را به خداوند بدیم، این کار را از روی اطاعت و محبتی که روح برامون باز کرده، انجام باید بدیم و نتیجه را به دست خود خداوند بسپاریم.
اگر روح یا تجربهامون بهمون نشان داد که کسی یا سازمانی غیرقابل اعتماده، این میتونه هم صدای همون روح باشه که بخواد حمایت از آنجا را متوقف کنیم.
شاید همه نتونیم خدمت میسیونری یا تعلیم یا خدمتی که نیاز باشه خودمون را براش وقف کنیم، انجام بدیم اما حمایت کردن خادمین، چه با پول یا هدایا چه با دعاها ، چیزیه که ما رو تو خدمت آنها شریک میکنه.
این خدمت هم مثل خدمتهای دیگه هستش که روحالقدس شخص را آماده میکنه و برای این خدمت میخواند و روزی هم نسبت به آن خدمتی که براش خوانده شدیم، قراره پاداش بگیریم.
بزارید این آخر شما را تشویق کنم که نسبت به صدای روح هشیار باشیم، اگه چنین چیزی را تو دلمون حس کردیم، بهش فکر کنیم و بخوایم که خداوند بهمون نشان بده که چطور با این امانتی که به صورت پول یا اموال بهمون داده، اونو خدمت کنیم. بیاید بزاریم این حساسیت به صدا و خواست روح تو ما باقی بمونه و اونو خاموش نکنیم.
این خدمت، هدیه و صدقهای نیست که مثل قبل به زور از ما گرفته بشه بلکه چیزیه که با رضایت و شناخت با شکرگزاری تقدیم میشه. عیسی چیزهای زیادی درباره پول گفت، این میتونه چیزی باشه که باهاش بتونیم پادشاهی خداوند را خدمت کنیم یا برای ما دامی باشه که توش بیفتیم.
بیاید به این صدای روح حساس باشیم.
Social Media:
Website: https://kalameye-hayat.com
Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial
Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos
#کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #اشتیاق #کلیسا #مشارکت#اتحاد #مشارکت_کلیسایی #مژده_برای_عصر_جدید #فیلیپی #روح_القدس #رشد_روحانی #پول #اموال #پولس #حمایت_مالی #اطاعت_روح #خدمت #پاداش
-
- 04 Episode
- فیلیپیان ۱: ۱۲ الی ۱۹ | Philippians 1 : 12-19
نص:
انگیزه درست یا نادرست برای بشارت انجیل
آیا شما هم افرادی را دیدید که تعلیم درستی نداشته باشند اما اصرار داشته باشند به خدمت کردن؟
کسایی که انگیزه درستی برای بشارت یا خدمت ندارند چی؟
رفتار و رابطه ما با اونها چطور باید باشه؟
چیزی که امروز بهش فکر میکردم و قراره در موردش صحبت کنم اینه که چطور میشه با این دیدگاهها برخورد کرد و یا باهاش کنار اومد؟
بیاید آیات فیلیپیان ۱: ۱۲ ـ ۱۹ را بخوانیم.
ای برادران ، میخواهم بدانید كه آنچه به سر من آمده است در واقع به پیشرفت انجیل کمک کرده است، تا آنجا كه تمام اعضای گارد امپراتوری و سایرین نیز میدانند كه من در خدمت مسیح؛ و به خاطر او زندانی شدهام. و از طرف دیگر، اغلب ایمانداران مسیحی به سبب زندانی شدن من به قدری قوی دل شدهاند كه جرأت میکنند پیام خدا را بدون ترس اعلام کنند. البته بعضیها، از روی حسادت و رقابت، به مسیح بشارت میدهند، ولی دیگران این کار را با حُسن نیّت انجام میدهند. اینها از روی محبت چنین میکنند، زیرا میدانند كه من به جهت دفاع از انجیل در اینجا افتادهام. ولی آنها از روی هم چشمی به مسیح بشارت میدهند، نه از روی صمیمیّت، زیرا تصوّر میکنند از این راه میتوانند بار زحمت مرا در زندان سنگینتر سازند. چه اهمیّت دارد؟ از هر راهی باشد، خواه از روی نیّت درست یا نادرست، مسیح به مردم اعلام میشود و این امر برای من مایهٔ خوشوقتی است. آری من شادم و همچنان شادی خواهم کرد. زیرا میدانم كه به وسیلهٔ دعاهای شما و به یاری روح عیسی مسیح، این امر به نجات من تمام خواهد شد.
همونطوری که شنیدید، پولس به زندان افتاده و این باعث شده افراد شهامت بیشتری پیدا کنند برای بشارت دادن اما افرادی هم با نیت اینکه درد بیشتری نسبت به زندان، به پولس وارد کنند، انجیل را بشارت میدن.
چیزی که اینجا خوندم، اولین بار وقتی ذهن من رو درگیر کرد که با کسایی آشنا شدم که بنظر من نیت آنها از بشارت انجیل، درست نبود. به ترجمههای مختلف نگاه کردم چون فکر کردم که ممکنه تو ترجمه اشتباه شده باشه. ولی این چیزی نبود که بتونم با رضایت بپذیرمش.
چیزی که باید تو این متن درست متوجه بشیم اینه که این اشخاص انجیل را موعظه میکردن نه انجیل دروغین یا تعلیم غلط و گرنه مثل بقیه جاها، پولس جلوی اونها میایستاد.
مثلاً ما میبینیم که پولس، زنی که تو فیلیپی اسیر روح شریر بوده و داشت به درستی پیام پولس بشارت میداد، پولس نمیزاره که اون زن صحبت کنه یا تو همین نامه بعدا میخونیم که با افرادی که تعلیم غلطی را میخوان وارد کلیسا کنن، مخالفت میکنه یا تو نامههای دیگه پولس علیالخصوص غلاطیان، اما پولس از افرادی که با نیتهای دیگه، مثل معروف شدن یا حسادت و تعصب دارن انجیل موعظه میکنن، خوشحال میشه چون میدانه که قدرت تو انجیل هستش نه در گویندهها و واعظین!
پولس میدانست که افرادی واسه این بشارت میدن تا از پولس جلو بیفتن و اسم و جایگاهشون از پولس بالاتر بشه. حتی از زندانی بودن پولس خوشحال بودن چون مسیحیت را یک رقابت بین خودشون میدید یا حس میکردن که اینطوری به رنج پولس اضافه میکنن ولی همه اینها برای کسی که به فکر بشارت مسیح و جلال مسیحه، بی ارزشه چون فقط دنبال بلند کردن اسم مسیحه نه اسم خودش.
موضوع اینه که وقتی زندانی شدن پولس نمیتوانست مانع بشارت انجیل شود، پس انگیزههای نادرست افراد هم نمیتونه دلیلی باشه که انجیل رشد نکنه.
شاید این برای ما خوشایند نباشه ولی شاید این رو بشه حکمت خدا اسم گذاشت که برای ما درکش پیچیده است: خدا به هدفش میرسه چه با آن مخالفت بشه چه موافقت، چه با نیت خوب انجام بشه چه با نیت بد، چه افرادی از این اسم سو استفاده کنند چه نه، چه درگیری و رقابتهای ناسالم پیش بیاد چه نه بلکه اراده و هدف خداست که در نهایت اتفاق میفته.
من فکر میکنم اگه پولس هم تو زمان ما زندگی میکرد و شرایط فعلی را میدید، باز هم میتونست بگه خوشحاله که به هر طریقی اسم مسیح موعظه میشه. هر چند تفرقهها و درگیریها بین گروهها و الهیات مختلف رو میدید چونکه اهمیت اصلی تو این که مسیح شناخته بشه، حتی با روشها یا انگیزههای نه چندان خالص و درست. هدف اصلی این است که انجیل بشارت داده شه و مردم با مسیح آشنا شوند و این روشیه که خدا عمل میکنه و باز میخوام تاکید کنم که انجیل قدرت داره نه واعظین.
انجیل، شهادت میده ضد گناه و نشان میده که خدا با گناه، سازش نمیکنه و در نهایت، این پیغام، شنونده را زیر این مسئولیت میاره که باید روزی برای کارهایی که انجام میده، جواب بده و تنها با این پیام میتونن نجات پیدا کنن.
با این حال، این تصمیم ما هم که چطور میتونیم با این اختلافات عقیده یا روشها با افراد ادامه بدیم:
میتونیم خوشحال باشیم از موفقیت افراد و کلیساهایی که با ما خیلی هم عقیده یا هم راستا نیستن، با افرادی که ممکنه عطایای بیشتری یا حامیان بیشتری داشته باشن یا کارهای بزرگتری انجام بدن، یا میتونیم خودمون را تلخ و ناراحت کنیم ولی باز هم مهم اینه که پیام انجیل موعظه بشه و اسم مسیح بین مردم پخش بشه.
این رو هم میخوام یکبار دیگه تکرار کنم که نباید فراموش کنیم نگرانی پولس، محتوای بشارت انجیل نبود، بلکه انگیزههای افرادی بود که موعظه میکردند.
پولس با کسانی که انجیلِ دروغی یا تحریف شده را موعظه میکردند، مخالفت میکرد و این چیزیه که ما هم باید بهش هشیار باشیم.
برکت خداوند با شما باشد.
Social Media:
Website: https://kalameye-hayat.com
Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial
Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos
#کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #پادشاهی_خدا #فیلیپیان #کلیسا #مشارکت #اتحاد #مشارکت_کلیسایی #مژده_برای_عصر_جدید #فیلیپی #بشارت #خدمت #انجیل #پولس #تعلیم_درست #واعظ
-
Published: 03/01/2025