Listen now for free
Philippians
گاهی در زندگی به موقعیتهایی میرسیم که هیچ چیز مشخص نیست؛ مثل این است که در میان طوفان گیر افتاده باشیم. این فکر همیشه برای من جذاب بوده: چطور میشود در چنین شرایطی آرامش را حفظ کرد، اعتماد داشت و با قدرت ایستاد؟ همین دغدغه باعث شد به یکی از خاصترین نامههای عهد جدید برسم: نامه پولس به کلیسای فیلیپیان.
این نامه را پولس زمانی نوشت که در زندان روم بود؛ اما نکته عجیب و الهامبخش این است که با وجود سختیهای زندان، این نامه پر از شادی، قدردانی و امید است. چطور ممکن است کسی که به ناحق زندانی شده و در آستانه اعدام است، از شادی سخن بگوید؟ این چیزی است که در طول بررسی این نامه با هم کشف خواهیم کرد.
برای درک بهتر، به ماجرای آغاز کلیسای فیلیپی نگاهی میاندازیم. پولس در سفر بشارتی دوم خود، با هدایت رؤیایی به مقدونیه رفت. در فیلیپی، او زنی به نام لیدیه را ملاقات کرد که به ایمان آورد و همراه خانوادهاش پایهگذار کلیسا شد. اتفاقات در فیلیپی بهسادگی پیش نرفت؛ پولس به دلیل آزادی یک دختر فالگیر از روح شریر، به زندان افتاد. اما حتی در زندان، او و سیلاس با پرستش خدا، شاهد معجزهای شدند که درهای زندان را گشود و باعث ایمان آوردن زندانبان شد.
کلیسای فیلیپی با پولس ارتباطی خاص داشت؛ نه تنها از نظر روحانی بلکه از نظر مالی و روحانی نیز حمایتش میکردند. این نامه مثل نامهای صمیمانه از یک میسیونر به کلیسای حامیاش است. پولس در این نامه درباره شادی در جفا، اهمیت اعتماد به خدا و اولویت دادن به مسیح صحبت میکند.
با وجود کوتاهی این نامه (فقط ۱۰۴ آیه)، بارها و بارها نام مسیح ذکر میشود. این نشان میدهد که پولس در هر شرایطی، مسیح را در مرکز زندگیاش قرار داده بود. این نامه دعوتی است به ما که در هر موقعیتی، شادی را در ایمان خود پیدا کنیم و به اولویتهای زندگیمان نگاه تازهای بیندازیم.
امیدوارم در این سفر معنوی با هم همراه باشیم.
-
-
- 01
- فیلیپیان ۳: ۱ ـ ۳ | Philippians 3 : 1-3
نص:
وقتی برکت، مانع میشه!
آیا ممکن است چیزی که زمانی حکم خدا بوده، روزی برای ما به سنگ لغزش تبدیل بشه؟
این سوال شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما امروز میخوایم بهش فکر کنیم که آیا تمام دستورات خدا همیشه برای همه زمانها و شرایط، ثابت و یکسان باقی خواهند ماند، یا ممکن است چیزی که روزی ارزشمند بوده، در طول زمان کمارزش و حتی گمراهکننده بشه؟
برای مثال، در اروپا با افرادی آشنا شدم که تعمیدشون را معادل نجات پیدا کردن می دونستن. وقتی از بعضیشان پرسیدم که چرا فکر میکنند نجات دارن، جواب میدادن که در فلان سال تعمید گرفتم. این فکر نه تنها بین مسیحیان فارس زبان شنیدم بلکه حتی بین اروپاییهایی که تو خانوادههای مسیحی بزرگ شدهاند، دیدم.
در این بین، با کلیسایی آشنا شدم که برای سالها هیچکس را تعمید نمیدادن نه به این دلیل که تعمید را رد میکردند، بلکه چون نگران بودند که مردم بهجای تمرکز بر روی کار مسیح، تمرکزشان روی تعمید به عنوان عامل نجات باشه.
اما این موضوع، در تاریخ قوم اسرائیل و خصوصاً بین مسیحیان یهودینژاد، طور دیگهایخودش را نشان داد. ختنه که روزی علامت عهد خدا با ابراهیم بود، کمکم به نشانهای برای برتری نژادی تبدیل شد و به جایی رسید که داشتن این نشانه، از زندگی تو اطاعت از خداوند مهمتر به نظر میرسید.
حالا، بیایید به فیلیپیان ۳: ۱ الی ۳ نگاه کنیم:
دیگر اینکه ای برادران من، در اتّحاد خود با خداوند شادمان باشید. از نوشتن و تکرار آنچه قبلاً نوشته بودم، خسته نمیشوم؛ زیرا میدانم كه این برای امنیّت شماست. از آن سگها و كارهای پست ایشان و آنانی كه برای ختنه یعنی بریدن عضوی از بدن اصرار دارند، برحذر باشید. زیرا ما دارای ختنهٔ واقعی هستیم نه آنها. زیرا ما به وسیلهٔ روح، خدا را میپرستیم و به مسیح افتخار میکنیم و به امتیازات ظاهری اتّكایی نداریم.
پولس در این بخش از نامهاش، به شدت علیه کسانی که به شریعتگرایی روی میآورند، هشدار میده. این نوع آموزهها نه فقط برای کلیساهای آن زمان خطرناک بودهاند، بلکه واسه کلیساهای امروز هم همچنان خطرناک هستند، چون این نوع تعالیم، کار مسیح را بر روی صلیب انکار میکنه و به خودمون نگاه میکنه و به شایستگی که ظاهرا تو ما ممکنه دیده میشه، بجای اینکه تمرکز اصلی روی مسیح و کار اون باشه و این خطرناکه چون این تمرکز را روی ما و کارهای ما میزاره.
و پولس فقط به هشدار دادن بسنده نمیکنه؛ او ما را با حقیقتی عمیقتر روبرو میکنه، اینکه ایمان واقعی به ظاهر مذهبی و شریعتی وابسته نیست، بلکه نشانهی واقعی، تولد درونیه.
اون از ۳ خصوصیت مهم صحبت میکنه که تو کسانی که از درون تغییر کردهاند و ختنهی روحانی شدهاند، دیده میشه:
خصوصیت اول اینه که آنها به وسیلهٔ روح خدا پرستش میکنند. این یعنی پرستش آنها دیگر یک سری مراسم خشک و تکراری نیست، بلکه یک رابطه زنده با خدا هستش.
خصوصیت دوم اینه که به مسیح عیسی فخر میکنند. تا قبل از مسیح، افراد به نیکوئی و کارهای مذهبیاشون افتخار میکردن، به این که چقدر خوب دستورات را سعی میکردن انجام بدن، اما امروز، به مسیح افتخار میکنیم، چون بخاطر اونه که نجات پیدا کردیم نه با کارهایی که میکنیم.
خصوصیت سومی که میگه اینه که بر امتیازهای ظاهری اتکا نمیکنن. این یعنی تکیهی ما نباید روی چیزهای مادی، ظاهری یا موفقیتهای شخصیمون باشد. هر چیزی که بتونه باعث غرور ما شود، میتواند ما را از مسیر خدا دور کند.
ایمان ما نباید درگیر چیزهایی شود که فقط ظاهر مذهبی دارند. خدا ما را به یک زندگی پر از روح، محبت و حقیقت دعوت کرده و کلیسای فیلیپی، با اینکه کلیسای وفادار و موفقی بود، اما خطر شریعتگراها، آنها را تهدید میکرد. این خطر امروز هم وجود داره و حتی برعکس آن، چون دنیا تلاش میکنه تعالیم خارج از کتابمقدس را به مسیحیت و کلیسا اضافه کنه.
پس بهتره مراقب نگرانیهایی که از این ۲ طرف وارد میشه، باشیم و به جای اینکه به خودمان نگاه کنیم، به کاری که مسیح برای ما انجام داد نگاه کنیم. وقتی با ایمان به جلال او نگاه میکنیم، دیگر نیازی به کارهای مذهبی بسنده کنیم یا با کسی خودمون را مقایسه کنیم، چون میبینیم هیچ چیزی در برابر جلال اون دیده نمیشه و ارزشی ندارد.
اگر هر روز به مسیح نگاه کنیم و اجازه بدهیم روحالقدس در زندگی ما عمل کند، نه تنها از تعالیم و قوانین ظاهری دور خواهیم شد، بلکه قلب ما هم نسبت به خدا و رابطهامون تغییر میکنه.
آیا امروز هم چنین چیزی تو زندگی ایمانی ما رخ داده است که باید دوباره بهش نگاه کنیم؟
آیا چیزهایی تو زندگیمون هستن که روزی از طرف خدا، برکتی بودن، اما الان به مانعی تو رشد روحانیم تبدیل شدن؟
این سوالی است که خوبه گاهی برای خودمون یادآوری کنیم تا تو مسیر صحیح ایمان و رابطه با مسیح حرکت کنیم.
برکت و حکمت خداوند با شما باشد.
Social Media:
Website: https://kalameye-hayat.com
Telegram: https://t.me/KalameyeHayatofficial
Instagram: https://www.instagram.com/kalameyehayat
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyhbpNCwyvva-yH1gwFNw1w/videos
#کلمه_حیات #پادکست_مسیحی #پادکست #مسیح #مسیحی #مسیح_موعود #عیسی_مسیح #فیلیپیان #فیلیپی #برکت #مانع_برکت #سنگ_لغزش #سنت #روش #تقلید #پولس # تعمید #تعمید_روح #تغییر_درونی #ختنه #یهود #یهودیان #یهودیان_مسیحی_نژاد #شریعت_گرا #شریعت_گرائی #خطر #پرستش #فخر #افتخار_مسیحی
-
Published: 21/03/2025