Listen now for free

Galatians

انجیل و حقیقت آن چیه؟
پولس تو این نامه به زیبایی انجیل و تفاوت آن را با شریعت را توضیح میده. پولس با استناد به عهد عتیق، به ایمانداران غلاطیه هشدار میده که اگر بخواهید ختنه شوید و کارهای شریعت را به جا بیارید، زیر لعنت شریعت قرار خواهید گرفت.
این نامه، قدم به قدم، با استدلال‌های مختلف، ما را تشویق میکنه که در فیض زندگی کنیم.
با خواندن این نامه، میتونیم از خودمان بپرسیم برای چالش‌هائی که با آن روبرو خواهیم شد، رفتار و زندگیمان چطور باید باشد؟!

  • Episode: مقدمه نامه غلاطیان
  • View all episodes: Galatians
      • 01
      • مقدمه نامه غلاطیان  |  Galatians 1

      نص:

      بعد از مدتی  وقفه، باز خدمت شما برگشتم و این مدت سعی کردم که برنامه‌هایی رو روی نامه پولس به غلاطیان آماده کنم و قراره مدتی با این نامه در خدمتتون باشم.

      قبل از اینکه بخوام این نامه رو شروع کنم، قصد داشتم خیلی سریع یه نگاه کلی بندازم که چرا این نامه اینقدر نسبت به بقیه نامه‌های دیگه عهد جدید متفاوته و میخوایم اینو ببینیم که چه دلائلی باعث شده که لحن پولس تو این نامه اینقدر جدی و تند باشه، یا اینکه بخواد در مورد خودش صحبت کنه یا به موضوع‌هایی مثل انجیل چیه، ایمان چیه و ابراهیم کی بوده یا اینکه شریعت را غیریهودیان هم باید همانطوری نگه دارن که یهودی‌ها نگه میدارن با اینکه اونا هیچ شناختی نسبت به شریعت نداشتن.

      اولین چیزی که میخوام بهش اشاره کنم اینه که نمیشه دقیق گفت چه اتفاقاتی افتاده چون ما نوشته پولس را داریم و به منبع دیگه‌ای دسترسی نداریم که بدانیم چرا پولس درباره این مسائل صحبت میکنه و فقط از پاسخ‌های پولس، می‌تونیم حدس بزنیم که معلمین دروغین، با زیر سوال بردن رسالت پولس، انجیلی رو هم که پولس موعظه می‌کرد را زیر سوال برده بودن. پس در نتیجه ایمان غلاطیان بیهوده بود چرا که می‌گفتند برای مسیحی شدن، ابتدا باید یهودی و طبیعتاً ختنه بشی و بعد باید به شریعت عمل کنی و انجیل بدون این کارها، بی‌فایده‌ است.

      پس اگه این تعلیم، مورد پذیرش غلاطیان قرار میگرفت، نه تنها رسالت پولس باطل رد می‌شد، بلکه انجیل و کار عیسی از بین می‌رفت، در نتیجه دیگه نجاتی در کار نبود و به جای فیض، همچنان شریعت بود باعث محکومیت افراد میشد چرا که همه زیر لعنت شریعت بودن.

      کلیساهای غلاطیه تو سفر اول بشارتی پولس شروع شد و بعد از مدتی حدود ۱۴ سال بعد، پولس با تیطوس که ختنه هم نشده، به اورشلیم میره که مورد پذیرش کلیسا قرار میگیرن، ولی بعد از چند وقت، شریعت‌گرا به کلیسای غلاطیه میرن و آنها را به نگه داشتن شریعت مجبور میکنن و وقتی که پولس و رسولان این موضوع را متوجه میشن، ناچار میشن که شورائی را در اورشلیم برگزار کنن و در نهایت، تصمیم گرفته میشه که غیر یهودیان که به مسیح ایمان آوردن، نیازی نیست ختنه شن و شریعت را نگه دارن. این رو تو فصل ۱۵ کتاب اعمال میتونیم بخونیم و این نامه‌، چیزیه که قبل از این شورا پولس به کلیساهای غلاطیه فرستاده بود.

      این موضوعی که روزی یکی از بزرگترین چالش کلیسا بود، شاید الان دیگه‌ موضوع جدی نیست یا حتی ممکنه فکر کنیم خیلی پیش و پا افتاده‌ است ولی این چالش، بار دیگه تو قرن ۱۶ سراغ کلیسا میاد و که با نهضت اصلاحات، کلیسا مجبور به تصمیم‌گیری میشه که یا باید مسیحیت را به چشم مذهب و یک دین نگاه کرد یا اینکه باید بیشتر از قبل باید فیض و کتاب مقدس را شناخت و امروز هم کلیسا با چالش‌های دیگه‌ای روبرو هست که ممکنه چند ده سال آینده، اصلا موضوع جدی نباشه مثلا شاید چالشی که امروز همه ایمانداران ممکنه باهاش روبرو باشن و فرقی نمیکنه که ایرانی باشه یا افغان باشه یا اروپائی و امریکائی، اینه که مثلاً رابطه مسیحیان با دولت و سیاست در چه حد باید باشه یا باید از اسرائیل حمایت کرد یا از فلسطین، یا کلیسا یا گروه‌هائی که اینقدر به فیض تمرکز دارن که زندگی مقدس اهمیتش رو از دست داده، با اینها چطوری باید برخورد کرد یا برعکس یا حتی موضوع مثل همجنسگرائی.

      الان هم نگرش‌های و موضوع‌های مختلفی هست که کلیسا را به چالش میکشه و همانطور که تو زمان پولس عده‌ای از ایمانداران از فیض مسیح صحبت میکردن و عده دیگه مسیحیان شریعت گرا بودن، امروز هم چالش‌های مختلف کلیسا، دنبال کننده‌های خودش را داره. میتونه این موضوع باعث لغزش یا تاثیرپذیری عده‌ای بشه یا امیانداران با این مسائل سازش کنن ولی همیشه کلیسا باید به تعلیم صحبح اهمیت بده و همیشه هم خداوند خادمینی را فرستاده تا هشدار بدن که کلیسا، تو تعلیم صحبح باقی بمونه.

      ولی چطور میشه که مثل کلیسای غلاطیان تو تعلیم غلط نیفتیم و بتونیم تعلیم صحیح را باز اشتباه تشخیص بدیم؟ شاید یکی از بهترین راه‌ها این باشه که مسیحیان کتاب مقدس را بخوانن و بیشتر بشناسن‌اش یا اینکه کلیسا خودش را درگیر حاشیه‌ها نکنه و هر تعلیمی را به راحتی نپذیره یا حمایت نکنه.

      کلیسای غلاطیه از روی محبت افرادی را پذیرفت و با سطحی نگری اجازه داد که ایمانشان حتی تا مرحله سقوط کشیده بشه، پس ما نیاز داریم که هشیار باشیم. خداروشکر برای امروز که ما کلام خدا را میتونیم تو دستانمون داشته باشیم که میتونیم مثل یک فیلتر، تعالیم مختلف را از آن بگذرونیم قبل از اینکه آن را بپذیریم.

      سعی میکنیم تو هفته‌های آینده بیشتر با متن کتاب پیش بریم و ببینیم که چطور چالش‌ها، کلیسا  را درگیر میکنه و پاسخ کلیسا و پاسخ ایمان مسیحی به این چالش‌ها چیه. پس تا هفته آینده، شما را به دستان خداوند می‌سپارم. متشکرم که تا این لحظه با من بودید و امیدوارم که تو این سفر با غلاطیان همچنان همراه من باشید.

      روز خوش.

Published: 19/01/2024