Listen now for free
Gospel of Mark
حدود ۹۰ درصد از مرقس، تو متی و لوقا اومده که اصطلاحاً بهشون اناجیل همنظر میگن و بخاطر همین، خیلی از محققهای کتابمقدس اعتقاد دارن چون تقریباً تمام مرقس تو بقیه اناجیل اومده، احتمالاً، مرقس، اولین انجیلی بوده که نوشته شده، هر چند تا قرن ۱۹ بیشتر باور داشتن که متی، اولین انجیل بوده.
از بین بقیه انجیل نویسها، اسم مرقس بیشتر تو عهد جدید ذکر شده و بعد از اناجیل، تو اعمال رسولان و بعد تو نامههای پولس و پطرس، اسمش رو میبینیم.
-
-
- 01
- مرقس ۱۱: ۲۷ الی ۳۳ | Gospel of Mark 11 : 27-33
نص:
تا چند برنامه دیگه همچنان تو هفته آخر زندگی عیسی خواهیم بود و این برنامه به روز سهشنبه، زمانی که عیسی تو معبده، اختصاص داره که رهبران یهود، اقتدار و قدرت عیسی را زیر سوال میبرن چرا که آنها عیسی را شخصی میدونستن که بدون تائید یا تعلیم رهبران معبد، مشغول به تعلیم یا انجام کارهایی هستش که مجوزی براش نداره.
طبق شریعت و سنت، رهبران اجازه داشتند قضاوت کنند تا در مورد موضوعی که مربوط به اسرائیل میشه، رای بدهند و مثلاً کل کتاب داوران، در مورد همین افراده که صلاحیت قضاوت و داوری قوم اسرائیل را داشتند ولی سالها بعد از داوران، سنهدرین های مختلفی تشکیل شد و که بعد از مدتی بنا به دلائل سیاسی یا اسارت و جنگ، منحل میشدند ولی در زمان عیسی، سنهدرین از ۷۱ نفر تشکیل میشد که ۱ نفر که کاهن اعظم بود، اونو اداره و رهبری میکرد تا در مورد موضوعات مختلف یهودیان،قضاوت و داوری کنه علیالخصوص مسائل روحانی، و این افراد که باید بزرگترین حامیان مسیح میبودن در عمل به بزرگترین دشمنان عیسی تبدیل شده بودند گرچه تعدادی از آنها هم سمت عیسی بودند.
ولی آیا اونها صلاحیت اینو داشتن که عیسی را قضاوت کنن؟
رهبرای اسرائیل، قدرت تشخیصشون را از دست داده بودن و نمیتونسته بودن پسر خدا را تشخیص بدن. در برابر گناه مردم عادی، سختگیرانه قضاوت میکردن و در برابر گناهای فاحش افرادی مثل هیرودیس سکوت میکردن و یا حتی درمورد دستگیری و مرگ یحیی، سکوت کرده بودن.
چطور میتونستن درست قضاوت کنن وقتی تنها بخشی که غیر یهودیان میتونستن خدا را پرستش کنن یا اون بشناسن، تبدیل به بازار کرده بودن یا با کارهاشون، مردم را از پیروی خدا ناامید و روگردان کرده بودن.
وقتی اقتدار عیسی زیر سوال برده میشه، باید ببینیم کی این اقتدار رو به خودشان داده؟
بعداً که عیسی را پیش پیلاطس میبرن برای دادگاهی، جواب عیسی به پیلاطس این بود که این قدرت بهش از بالا (خداوند) داده شده و این مقام و رتبه هم به اعضای سنهدرین از بالا داده شده، ولی آیا اونها میتونن به کسی که این قدرت رو بهشون داده، زیر سوال ببرن؟
بزارید شما را بیاد ۱۲ سالگی عیسی بندازم که تو معبد با معلمین یهود بحث میکرد و یوسف و مریم، وقتی پیداش کردن، پاسخ داد که چرا دنبال من میگشتید چرا که باید تو خانه پدرم باشم تا مشغول کارهای اون باشم.
نامه عبرانیان ۳: ۶ میگه که عیسی فرزند و صاحب خانه است و قدرت انجام هر کاری را تو خانه داره چرا که صاحبخانه است، پس کارگران خانه حق ندارن که به صاحب خانه خرده بگیرن چه برسه که صلاحیتاش رو زیر سوال ببرن.
مثل تاکستان و باغبانان ظالم، فصل ۲۱ متی، بعد از همین بحث گفته میشه که خیلی ساده، رهبران میفهمن که منظور عیسی از باغبانان ظالم، همانها هستند که قاتلین انبیا و در نهایت عیسی خواهند بود.
تو جواب سوال عیسی، اونها نمیتونستن یحیی را تائید کنن، چرا که محکوم میشدند که چرا به صحبتهاش گوش ندادید و توبه نکردید و هم باید عیسی را هم تائید میکردن و میپذیرفتند چرا که اون به مسیح بودن عیسی شهادت داده بود. از طرفی هم یحیی به فرستادگان کاهنان گفته بود که من آمدم تا راه را برای آمدن مسیح مهیا کنم پس اونا هیچ عذر و بهانهای نداشتن و محکوم بودن به سرکشی ضد اراده خدا.
اگه این سوال نگاه کنیم، میبینیم که این سوال، با نیت خیرخواهانه از عیسی پرسیده نشده بلکه مثل خیلی از کارهایی که تو انجیل در مورد کاهنان و رهبران ذکر شده، فریبکارانه یا به قصد بدیه و جواب عیسی بهشون، یک جواب مشخص و مستقیم نیست.
به این فکر کنیم که تو دنیایی که داریم زندگی میکنیم، چقدر همچین سوالهایی برای تخریب وجهه یا شخصیت یا ایمانمون ازمون پرسیده میشه یا اینطوری بهمون حمله میشه علی الخصوص کسایی که بخاطر ایمانشان دادگاهی یا زندانی شدن، میتونن اینو خوب شهادت بدن.
شاید مثل عیسی، همیشه نیاز نباشه به این نوع سوالات جواب مستقیمی بدیم خصوصا زمانی که میدانیم فریبکارانه ازمون سوال میشه.
گاهی حکمت و تجربهای که خداوند بهمون داده، میتونه کمکمون کنه و خیلی وقتها هم هدایت روحالقدس، همونطوری که عیسی گفت زمانی که شما را به محکمه و دادگاه میکشند، نیاز نیست فکر کنید که چی بگید چون روحالقدس کلام رو تو دهان شما میزاره.
بزارید با ۲ آیه از امثال فصل ۲۶ این برنامه را تموم کنم که خیلی برای این همچین موقعیتهایی مناسبه:
‘جاهل را مطابق جهالتش پاسخ ده، مبادا در نظر خود حکیم بنماید. جاهل را مطابق جهالتش پاسخ مده، مبادا تو نیز همچون او شوی.
برای خودم و همینطور شما، این حکمت را از خداوند میخوام، باشه که دائماً از روح خداوند هدایت بشیم.
آمین
-
Published: 14/04/2023