Listen now for free

Gospel of Mark

حدود ۹۰ درصد از مرقس، تو متی و لوقا اومده که اصطلاحاً بهشون اناجیل هم‌نظر میگن و بخاطر همین، خیلی از محقق‌های کتاب‌مقدس اعتقاد دارن چون تقریباً تمام مرقس تو بقیه اناجیل اومده، احتمالاً، مرقس، اولین انجیلی بوده که نوشته شده، هر چند تا قرن ۱۹ بیشتر باور داشتن که متی، اولین انجیل بوده.

از بین بقیه انجیل نویس‌ها، اسم مرقس بیشتر تو عهد جدید ذکر شده و بعد از اناجیل، تو اعمال رسولان و بعد تو نامه‌های پولس و پطرس، اسمش رو می‌بینیم.

  • Episode: مرقس ۱۲: ۱۸ الی ۲۷
  • View all episodes: Gospel of Mark
      • 01
      • مرقس ۱۲: ۱۸ الی ۲۷  |  Gospel of Mark 12 : 18-27

      نص:

      این بار اوله که مرقس از صدوقیان صحبت میکنه که وارد بحث با عیسی شدن، بیشتر مزاحمت‌ها معمولا از طرف فریسی‌ها بود و بار اوله که مرقس از دخالت این گروه با عیسی صحبت میکنه ولی تو کتاب اعمال رسولان نقش آنها را تو مخالفت با شاگردا و تهدید و دستگیری‌شون بیشتر میبینیم چرا که موضوع زندگی بعد از مرگ، موضوعی بود که شدیداً رد میکردند و قیام مسیح از مردگان، براشون غیرقابل قبول بود.

      صدوقیان جز فرقه‌های مذهبی بودن که چند تفاوت بزرگ با فریسیان داشتند.

      صدوقیان گروه مذهبی محافظه کاری بودن که روی تفسیر تحت اللفظی یا کلمه به کلمه کتاب مقدس اصرار داشتند و بر خلاف فریسیان که سنت ها و داستان‌های شفاهی رو دارای اعتباری مثل کلام خدا میدونستن، اگر صدوقیان چیزی را تو تورات پیدا نمی‌کردند، آن را رد میکردن و به چشم دستورات انسانی بهش نگاه میکردن.

      همینطور به فرشتگان و ارواح اعتقادی نداشتن و طرفدار فرهنگ یونانی بودن و نسبتاً قدرت بیشتری از فریسیان داشتن چون معمولاً کاهن اعظم و بیشتر رهبران سنهدرین یا شورای یهودیان، از این فرقه انتخاب میشد.

      چیزی که اینجا برای به چالش کشیدن عیسی ازش استفاده میکنن، دستوری از توراته که مربوط به شخصی که فوت کرده بدون فرزند پسر. تورات برای حفظ نسل و نام خانوادگی شخص فوت شده، این قانون را گذاشته بود که شخص، بی وارث نمونه و زمینی که به ارث رسید بهش را بتونه به فرزندش منتقل کنه و این زمین و ارث بتونه تو خانواده خودش باقی بمونه. نمونه این قانون رو میشه تو زندگی تامار، عروس یهودا و روت که با بوعز ازدواج میکنه، ببینیم.

      این قانون درباره وراثت بود نه زندگی بعد از مرگ، ولی صدوقیان سعی کردن از این قانون طوری استفاده کنن که نظر خودشان رو درباره انکار زندگی بعد از مرگ تائید کنه، قانونی که به این منظور داده نشده بود.

      با اینکه کتاب ۱سموئیل، مزامیر، حزقیال و دانیال ( ۱ سموئیل ۲: ۶، مزامیر، دانیال ۱۲: ۲ ) در مورد مرگ و قیام ار مردگان نوشته شده بود، ولی نمیشد بهشون استناد کرد چرا که غیر از ۵ کتاب اول که توراته، باقی کتب رو قبول نداشتن، تلمود هم که قیامت از مردگان، از اصولش بود رو هم رد میکردند و رستاخیز هم برایشان غیرقابل قبول بود چون ظاهراً، چیزی از رستاخیز تو تورات نیامده تا قانع‌شون کند.

      ولی آیا واقعاً چیزی از زندگی بعد از مرگ تو تورات نمیشد پیدا کرد؟

      آیه‌ای که عیسی استفاده میکنه، از کتاب خروجه که تو ملاقات خدا با موسی‌است. حتی کتاب تثنیه، پنجمین کتاب از تورات تو فصل ۳۲ میتونیم سرود موسی را ببینیم که از جانب خدا گفته: من میمیرانم و زنده میکنم. اینا ۲ نمونه از چیزایی بود که میشد تو تورات خواند و صدوقیان که معتقد به تفسیر کلمه به کلمه کتاب مقدس بودن، تا بحال بهش فکر نکرده بودن که چطور به این نکته پی نبردن.

      خوب یادمه یکی از معلم‌هام، یبار بهم گفت که کتاب مقدس، واسه این نوشته نشده که به کنجکاوی‌ ما یا سوالات علمی ما جواب بده، ممکنه جواب‌هایی تو کلام در مورد این مسائل پیدا شه ولی مهمترین دلیل، در مورد محبت خدا، سقوط انسان و راه نجاته که نوشته شده.

      شاید شما هم تجربه مشابهی داشته باشید که افرادی جلوتون رو بگیرن و بخوان از کتاب مقدس، چیزی رو بیرون بکشن که نظرشون رو تائید کنه.

      تا پیش از سال ۷۰ میلادی که اسرائیل به اسارت نرفته بود، درباره قیامت از مردگان بین صدوقیان و فریسیان، اختلاف وجود داشت ولی الان، قیامت از مردگان بخش جدا نشدنی از اعتقاد یهودیا است.

      اگه به تلمود بابلی بخش سنهدرین ۹۰ ب نگاه کنیم، صراحتا نوشته شده کسی که به رستاخیز مردگان معتقد نباشد و آن را انکار کند از رستاخیز سهمی ندارد و زنده نخواهد شد و حتی الان تو دعای روزانه یهودیان این بند وجود داره که خداوندا، تو تا ابد جبار هستی، تو زنده کننده مردگانی.

      و این چیزیه که یهودیان بهش اعتقاد دارن.

      واسه ما مسیحیان، محکم ترین دلیل برای زندگی بعد از مرگ، قیام و رستاخیر عیسیاست. کتاب مقدس میگه که اون نوبر قیام کردگان است و همونطوری که اون برخاست، ما هم روزی، قیام خواهیم کرد و به عیسی ملحق میشیم. این امید و ایمان زنده مائه. همانطوری که عیسی بلند شد، ما هم روزی بلند میشیم.

      با اینکه ما خیلی چیزا رو نمیدانیم و نمیتونیم تصورش کنیم که چطور مثل فرشتگان خواهیم بود یا چطور کنار خداوند خواهیم بود، هرچند کتاب مقدس پاسخ‌هایی داده، ولی خیلی از این جواب‌ها به صورت کلیات نوشته شده و میدانیم که در حضور خداوند بدون هیچ دردیه و بدون هیچ غصه‌ایه و آرامش مطلق و خوشی کامل ما در حضور خداونده، میدانیم اون روز جواب همه این چیزها را به دست میاریم.

Published: 12/05/2023